Index Vakbarát Hírportál

Még mindig bajlódnak az árammal

2013.03.15. 11:33
Térkép, Galéria, Videó
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Csaba Zágrábban van, de szeretne Budapestre jutni (mondjuk ezt nehezen értjük, talán nem fedezte fel a Jellasics-szoborral szemben lévő kis zugban a pleskavicás helyet; mindegy, ő tudja). Az M7-esről hallott hírek miatt úgy döntött, Zrínyi Miklós módjára megpróbálja bevenni Eszéken, és utána az M6-oson hazajutni. Azt ígéri, beszámol a tapasztalatairól.

  • Több mint 13 ezer embert vágott el a külvilágtól a havazás, 5700-nál több autó, tizennyolc vasúti szerelvény akadt el. Lezártak egy kikötőt és három határátkelőhelyet.

  • Országomat egy képért!

    Lóháton érkezett péntek délelőtt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Kézdivásárhelyen az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 165. évfordulóját ünneplő felső-háromszékiek közé. A kézdivásárhelyi szervezők azt mondták: a lovas felvonulás hagyomány, de először fordul elő, hogy politikusok is lóháton érkeznek az ünnepségre. Kézdivásárhely főterén, ami a forradalom legendás ágyúöntő tüzértisztjének, Gábor Áronnak a nevét viseli, több ezren gyűltek össze a magyar nemzeti ünnepen, ahol a déli harangszó után kezdődik az ünnepi műsor. (MTI)

  • A BKV tájékoztatása szerint „a 73-as és 76- os jelzésű trolibuszok terelt útvonalon közlekednek. Nem érintik a Keleti pályaudvar M (Garay u.) végállomást és a Péterfy Sándor utca és az István utca elnevezésű megállóhelyet.”

  • Valószínűleg túl sokan kezdték el látogatni az oldalt Pintér Sándor bejelentése után, ezért lelassult és akadozik a rendőrség honlapja.

  • Hajmáskérről indul a két lánctalpas Várpalotára, mentési célból. Egyelőre a városi Tesco-parkolóba fognak érkezni, ahol várják a parancsot a mentéssel kapcsolatban, írta Szausev Xénia, kommunikációs tiszt a Bakony Harckiképző Központból. A város szélén várnak a bevetési parancsra.

  • Hatalmas káosz van a fővárosi pályaudvarokon és úgy általában a vonatközlekedésben is. Robi szerint nemcsak a felsővezeték-szakadás okozott problémát (a Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonalon főleg), hanem összeomlott a kommunikáció is – ezt erősíti, hogy az utasoknak semmilyen normális tájékoztatást nem tudnak adni.

    A MÁV azon kívül hogy elérhetetlen, nulla és fals információt közöl interneten!!! Belsősöktől jövő információ alapján egyértelműen kiderült, hogy a vezetékszakadásokon kívül összeomlott a kommunikáció és a biztosító rendszer ami komoly problémákat okoz és ezt már tegnap este 8-9 óra között lehetett tudni .

  • A váratlanul megérkezett tél veszélyt jelent a hajléktalan emberek számára is, ha bárkit lát, aki az utcán él, és segítségre szorulna, hívja az önhöz legközelebbi diszpécserszolgálatot.

  • A LMP-sek a huzatos Teleki tér helyett a Pilvax bisztróban gyülekeznek. Egyelőre nem lehetnek többen 20-nál, de többen azzal viccelődnek, hogy máris felülmúlták az állami ünnepségen résztvevők számát. A sarokban Galkó Balázs készülődik 48-as műsorral, délben pedig Schiffer András és Vágó Gábor fog beszélni, jelentette tudósítónk.

  • A Derecskei Rendőrőrs körzeti megbízottja nem sokkal éjfél után a Vasútállomás közelében figyelt fel egy ott várakozó 37 éves nőre, aki késő este Berettyóújfaluból érkezett Derecskére, hogy onnan tovább utazzon a rokonaihoz Konyárra, de a vonat nem közlekedett, így nem tudott utazni. Mivel nem volt nála mobiltelefon, és olyan ismerőse sem volt, akit értesíteni tudott volna ezért a járőrök a rendkívül hideg, havas időben kiszolgáltatott helyzetbe került asszonyt hazavitték lakásra. (police.hu)

  • Úgy tűnik, korántsem csak az elakadt kamionok okozzák a problémákat az autópályákon. S alírású levélírónk, aki valószínűleg szintén a teherforgalomban érdekelt, ezt írta:

    A 99-esnél áll egy kollégám Győr felé, neki szerencsére van 600 liter gázolaja. De a kisautókban az összefagyott emberek százai és ezrei nem tudom, mikor kapnak segítséget! Akik takarókba burkolózva próbálnak eljutni a dermesztő szélben egy benzinkútig, az elmúlt 12 óra alatt már szétfagytak az autójukban, mert nem készültek fel rendesen a családjuk etetésére -9°C és 100km/h szél mellett...
    Szóval a sor vége nem a  99-esnél van, onnan az nem látszik... továbbá úgy be vannak fújva hóval az autók, hogy ha nem 1500, hanem 0 autó állna egy-egy előtt, akkor sem tudna elindulni - kb. egyesével kell őket kiásni, vagy majd a felmelegedés :( De nem ártana valami segítség!

  • És ott nem is négyen vannak, hanem legalább húszan, ebből kettő is a munkatársunk, annyira összezavarodtunk, hogy akkor most mit és hol tartanak meg a pártok, hogy ugrunk mindenre.

  • Attiláék azt gondolták, ki tudják cselezni a telet egy M6-os, M7-es trükkel, de nem sikerült. Másoknak sem.

    Tegnap délután indultunk Budapestről Szlovénia felé az M6on, hogy Simontornya érintésével Siófoknál áttérjünk az M7-re, de Simontornyára megérkezve nem engedtek tovább a rendőrök. Itt töltött éjszaka után most már semmilyen irányban nem engednek ki a városból, több turistabusz, sok kamion és autó várakozik a továbbjutásra.

  • 11-től van a hivatalos gyűlekező az LMP délben kezdődő programjára, négyen már össze is gyűltek, ebben benne van a tudósítónk is. Déltől beszél Schiffer András, addigra megsokszorozódhat a tömeg.

  • Örömteli, hogy Bakondi Téltábornok György és csapata mostanra mozgásba lendült, de az információáramlás még nem tökéletes. Szilvia legalábbis nálunk érdeklődik:

    Az M1 és M7 tudjuk, hogy járhatatlan, de esetleg az 1-es autóútról lehet tudni valamit? Az járható?

  • Az amerikai Fox News is megírta, hogy a heves havazás miatt ezrek rekedtek az utakon, és így kénytelenek voltak a kocsijukban éjszakázni az egyik legfőbb autópályán. Mint írták, Budapest és Bécs között óriási dugó alakult ki a 100 km/órás széllel érkező hó miatt. Több tucat fő útvonalat bénított meg a hó, és a vihar miatt több mint 100 ezren maradtak áram nélkül – írja a Fox News. Arról is beszámoltak, hogy az időjárás miatt elmaradnak a mai politikai rendezvények.

  • Írt egy olvasónk, aki kiszabadult az autópálya fogságából: „Mi is az M1-en éjszakáztunk. Reggel 7 körül sikerült eljutnunk a kibontott korlátig, és elindultunk Budapest felé. Viszont fontos, hogy Tatabányán mindenkit leterelnek, és a városban marasztalnak. Szóval Budapestre esélytelen eljutni. Jó lenne tudni, hogy van e esély arra, hogy még ma megnyissák az autopályát, vagy az 1-es utat.”

  • A lezárt M7-es autópályán, az M70-es autóúton és két főútvonalon kívül még mintegy 35 mellékúton nem vagy csak nagyon nehezen lehet közlekedni – közölte a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke. Változatlanul zárva van mindenféle járműforgalom elől az M7-es autópálya a Somogy-Zala megyehatártól Letenyéig, valamint az M70-es autóút teljes hosszában. A délutáni órákra várhatóan minden zalai főútvonalon megindulhat a forgalom. (MTI)

  • Összeomlottak a kritikus fontosságú közlekedési honlapok

    A rendkívüli időjárással együtt tegnap megnőtt a közlekedéssel kapcsolatos honlapok látogatottsága, amik természetesen nem bírták a terhelést. Túlterhelt a vonatinfó, az útinform és a sztrádainfó, a Volán menetrendje megy, csak éppen használhatatlan.

  • ... azért, hogy mindenkit minél előbb kiszabadítsanak a hó fogságából. Óránként adnak tájékoztatást, mondta Pintér Sándor belügyminiszter. A rendőrségnél riadót rendeltek el. Az M1-es és az M7-es autópályán 3 méteres hótorlaszok is kialakultak.

  • Újabb infó azokról, akiket sokan hiányoltak, bár küzdenek: „Győri rendőrök, mindent megtesznek a bajbajutottakért. 30 óra szolgálat után is, kézzel, pajzzsal és mindennel, amijük volt mentik a hókotrókat és az autókat. Rengeteg autót 2méteres hó lepett el. Az M1-es autópálya Győr felé tartó irányban, a 70es km kő szakaszán. Nincs élelmiszer, ivóvíz a bajbajutottaknak és a segítőiknek sem."

  • Egy méternél magasabb hótorlaszok alakultak ki, ezért teljesen lezárták Bács-Kiskun megyében az 5205-es utat Szabadszállás és Kunszentmiklós, valamint az 5203-as utat Tass és Kunszentmiklós között, a települések azonban nincsenek elzárva, mert a másik irányból megközelíthetőek. Az 55-ös úton Baja és Felsőszentiván között egy-két kilométer hosszan helyenként csak egy-egy sáv járható a hóátfúvások miatt, de az utat folyamatosan takarítják. Hasonló a helyzet az 5308-as úton Kalocsánál és az 5412-es úton Kiskunhalas és Jánoshalma között is. (MTI)

  • Pintér Sándor belügyminiszter és Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője sajtótájékoztatót tart a rendkívüli hóhelyzetről.

  • A hóátfúvás miatt lezárták az 53 főút 7-12 kilométer közötti szakaszát is (Solt felől Kiskőrös felé) – írja a police.hu.

  • Best of Percről percre

    Válogatásunk azoknak készült, akik nem szeretnének belefulladni a hatalmasra duzzadt információfolyamba, de kíváncsiak a legérdekesebb részletekre.

  • Problémák voltak péntek délelőtt a 12-es és 14-es villamosok közlekedésével. A 12-es villamosok helyett autóbuszok közlekedtek, a 14-esek helyett autóbuszok jártak Angyalföld kocsiszín megállóhely és Káposztásmegyer, Megyeri út végállomás között – közölte a BKV.

  • A 7-es számú főúton Szabadbattyán és Székesfehérvár között egy kamion megcsúszott, majd az úton keresztbe fordult. A mögötte haladó gépkocsik utasaikkal együtt a főúton rekedtek. A Rendőrség, a Katasztrófavédelem és a Közútkezelő munkatársai közösen kezdték el a kamion műszaki mentését. (police.hu)

  • A Keleti Pályaudvaron bizonytalan az utastájékoztatás. Olvasónk szerint csak hangosbemondón tájékoztatják a várakozókat a 80-90 perces késésről, az infotábla lefagyott és nem közöl friss adatokat.

Rovatok