Index Vakbarát Hírportál

Dániel Péter jól van

2013. április 30., kedd 09:02

Boker tov! Azaz jó reggelt kívánok a napfényes Izraelből minden demokratának! Egy gyönyörű, tengerparti városba költöztünk, ahol hónapokig fogjuk tanulni a héber nyelvet. Tanulás után, délutánonként pedig irány a tenger és a szép tengerparti sétány, ahol még szabadtéri "konditerem" is van. Még a végén egészen sportosak leszünk itt... :-) Shalom!

Ezt írta a Facebookon Dániel Péter kedd reggel.

A szentendrei ügyvéd azért akart beállni az izraeli seregbe, mert nem bírta tovább „a durva, antiszemita támadásokat”, és „a tényt, hogy gyakorlatilag egyetlen demokratikus szervezet sem állt mellé”. Dániel Péter szerint a Fidesz-KDNP kormányon marad, sőt, egy jobbikos koalíció is elképzelhető, ő viszont nem akar olyan országban élni, ahol „jobbikos, újnyilas figurák még inkább hatalmi tényezővé tudnak válni”. Egy korábbi interjújában azt is elmondta, magyar identitását egyre inkább elnyomja zsidó identitása, ezért is Izraelbe vágyik.

Dániel Péter 2010 novemberében kaszinótojással kente össze Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot, alig egy évvel később pedig piros festéket borított egy Horthy-szoborra és ketchupot az alkotmányra. Wittner Máriát is akkor titulálta prostituáltnak, ezért később bocsánatot kért.

Az ügyvéd készült az útra: egy Facebook-bejegyzése szerint az ex-jobbikos Szegedi Csanáddal együtt tanult hébert a zsinagógában.

Rovatok