Index Vakbarát Hírportál

Lassan minden a helyére kerül

2013.06.05. 18:54
Térkép, Galéria, Videó
Kapcsolódó térkép
vizallaskep

A kék oszlopok az adott szakaszon mért aktuális vízállást mutatják, a vörös oszlopok a folyó ottani legnagyobb vízállását.

Írja meg tapasztalatait vagy küldjön fotót erre a címre: tema@mail.index.hu

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A paprikáskrumpli ebéd után már délután négykor megérkezett a surányi önkénteseknek a szendvics és a kávé az egész nap rendelkezésre álló zacskó víz mellé. Bónuszként este hat körül került pár tálca sör is, úgyhogy ha valaki jó hangulatban, teljes ellátással szeretne lapátolni, ne hagyja ki a lehetőséget, mert ember mindig kell. A munka itt körülbelül este nyolcig folyik, aztán folytatódik holnap reggel nyolckor. Az egész napos munka eredménye nem éppen látványos, a gát hiányzó szakaszán három sor homokzsákot sikerült lerakni, ahhoz, hogy kész legyen még legalább ennyi kell, de inkább több. A hangulat remek, részletek később.

  • "Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a miniszterelnök délelőtti tájékoztatójában elhangzott, településünket érintő kitelepítés csak a végszükség esetére szólt. Jelenleg több száz önkéntes és hivatásos segíti a gát védelmét." - olvasható a település honlapján. A közleményben kifejtik, a védekezés rendben halad, 40 ezer homokzsák megtöltésére és kirakására van szükség, a szigeti telelpüléseken vízbetörésre nem kell számítani, a 11-es út a védekezés teljes ideje alatt járható lesz, és a tahi híd lezárása sem merült fel. "Kitelepítésre nem kell számítani, a szükséges intézkedéseket megtették. Minden ezzel ellentétes információ téves."- írják a falu oldalán. Pócsmegyerről Orbán szerint 2047 embert kell kitelepítni, ha minden a legrosszabbul alakul.


    Nagyobb térképre váltás

  • Minden híreszteléssel ellentétben, holnap reggel is elindulnak a révészek Pócsmegyerről Leányfalura, aztán vissza, egészen addig, amíg ez biztonságosan megtehető.

Vissza az összes bejegyzéshez

Rovatok