Index Vakbarát Hírportál

Már a Jobbik sem mer ujjat húzni a melegekkel

2013. július 2., kedd 12:46 | aznap frissítve

Míg pár éve szélsőjobboldali weboldalak és szervezetek kifejezetten uszítottak és arra kérték szimpatizánsaikat, hogy fejezzék ki tiltakozásukat a melegfelvonulás ellen, addig úgy tűnik, idén már a Jobbiknak is kínos lenne, ha a pártot a Budapest Pride ellentüntetőivel hoznák összefüggésbe.

A Jobbik budapesti elnöksége ugyanis egy felhívást küldött ki tagjainak, melyben arra szólítja fel őket, hogy ha magánszemélyként részt is vesznek a "buzifelvonulásra" rászervezett bármilyen megmozduláson, pártjelvények, "a Jobbikkal azonosítható ruházat, vagy egyéb felszerelés" nem lehet rajtuk. Sőt ez a tiltás nem csupán a július 6-án szombaton megrendezésre kerülő Budapest Pride, hanem Horn Gyula július 8-i temetése idején is érvényes.

Tisztelt budapesti Tagjaink!

A buzifelvonulásra és Horn Gyula temetésére a Jobbik Budapesti Elnöksége nem tervez és nem szervez semmilyen megmozdulást. Aki úgy dönt, hogy egyénileg meglátogatja ezeket a rendezvényeket, azoknak tiltott a Jobbikkal azonosítható ruházat, vagy egyéb felszerelés viselése.
Szebb jövőt!

Jobbik Budapesti Elnöksége

Közben a Budapest Pride-ot támogatva Nyitottak vagyunk néven közösségi kezdeményezést indított a Prezi, az espell és a Google, hogy közös platformot teremtsenek az azonos értékrendet valló vállalatok számára. A kezdeményezéshez már több mint száz vállalat és egyéb szervezet, köztük az Index, a blog.hu, a Velvet és a Dívány is csatlakozott.

Rovatok