Index Vakbarát Hírportál

Állami vezetők luxuskórháza lesz a Telki?

2013. július 31., szerda 08:10 | aznap frissítve

A Népszava információi szerint a Honvédkórház az állami vezetők ellátására bérelhetné ki a nemrég eladott luxuskórházat. Állítólag már meg is nézték az épületet az illetékesek, de még azt sem tudni, hogy ki a kórház új tulajdonosa.

A Népszava információi szerint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ bérelheti ki a Telki kórház egykori épületét a nemrég eladott intézmény új tulajdonosától, és a luxuskórházban kezelnék ezentúl a 138 minisztert, államtitkárt és miniszteri kabinetfőnököt, azok családját, és persze a közjogi méltóságokat, így Orbán Viktort is. A Népszava információ szerint az egykori magánkórházat már megnézte a Honvédkórház vezetése, és ott járt terepszemlén Borbíró Zoltán, az intézmény felügyeletével megbízott miniszteri biztos is.

A Telki magánkórházat 15 év működés után júniusban adta el az alapító-tulajdonos, Kovács Gábor. Kovács akkor azt nyilatkozta az Indexnek, hogy az új vevő, akinek kilétét nem fedheti fel, nem szállodát akar nyitni a kórházban, hiszen megvette az intézmény teljes felszerelését, orvosi műszereit is.

„Egészségügyi jellegű intézmény lesz, de ennél sokkal pontosabban én sem tudom” – árulta el az intézmény jövőjéről Kovács, aki szerint azért kellett bezárni a magánkórházat, mert mindvégig veszteséges volt, és már nem hittek abban, hogy az egészségügyi reform új lehetőségeket teremt egyszer csak.

Rovatok