Index Vakbarát Hírportál

Gúr Nándor kész lett volna visszalépni

2013. augusztus 25., vasárnap 10:58 | aznap frissítve

Az MSZP elnöke pénteken, miután Bajnaiék kitalálták a közvéleménykutatásos miniszterelnökjelölt-állítást, többek között azt mondta, azért szeretnének mind a 106 választókörzetben élőszavazós előválasztást tartani, mert a helyi jelöltekkel igazságtalan volna, ha Budapestről visszaléptetnék őket.

Gúr Nándornak nem mondhatom, hogy ő nem védheti meg magát a miskolciak előtt.

/Mesterházy Attila,2013. augusztus 23./

Gúr Nándor egy interjúban ezt most kiegészítette azzal, hogy ő egyébként kész lett volna visszalépni az Együtt jelöltjének javára Miskolcon. Az interjút az Észak Online-nak adta.

Amikor az egyik miskolci választókerület is szóba került, mint olyan, amelyre az Együtt-PM igényt tart, akkor – a megyei elnökséggel megvitatva a dolgot – úgy döntöttem: rajtam ne múljon a megállapodás. Vagyis kész lettem volna visszalépni. Erről tájékoztattam Mesterházy Attilát is, aki ennek figyelembe vételével készítette el javaslatcsomagját a pénteki tárgyalásokra.

/Gúr Nándor, 2013. augusztus 25./

Gúr Nándor egyébként az interjú nagy részében nem a szavazós előválasztás mellett érvel, hanem azt ismételgeti, mennyire szerettek volna a szocialisták megállapodni az Együttel. Többször is elmondja, hogy nem ők döntöttek úgy, hogy tárgyalás helyett versenyeznének, és hogy a baloldalnak csak akkor lesz esélye a 2014-es választásokon, ha közösen állítanak listát. Ezzel együtt azt is kijelenti, hogy például Borsod megyében az MSZP akár mind a 357 településen kész előválasztásos szavazást rendezni.

Az Indexnek cikkünk megjelenése után Szigetvári Viktor, az Együtt-PM Szövetség társelnöke azt jelezte, hogy soha, egyetlen pillanatra nem volt tárgya az egyeztetéseknek Gúr Nándor egyéni választókerülete, ott nem kívánt indulni az Együtt-PM, így tárgyalni sem kívánt rá, tehát az sem igaz, hogy "ne lett volna elég" ez az egyéni választókerület. A tárgyalásokon Borsod-Abaúj-Zemplén megye más választókerülete került szóba.

Rovatok