Index Vakbarát Hírportál

Lezárások, elterelések Budapesten

2013. október 23., szerda 07:59 | aznap frissítve

Az október 23-i rendezvények miatt jelentős forgalmi változásokra, a menetrendek változására kell számítani - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Nem lehet majd közlekedni egy ideig többek között a Dózsa György út Szondi utca és Városligeti fasor közti részén, a Széchenyi tér, Lánchíd, Clark Ádám tér, Lánchíd utca, Apród utca, Döbrentei tér, Szent Gellért rakpart, Szent Gellért tér, Budafoki út, Egry József utca, Műegyetem útvonalon, a Bem József tér, Bem rakpart, Margit hídi felhajtó, Margit híd, Nagykörút, Oktogon útvonalon, a Vértanúk terén, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Deák Ferenc térnél sem.

A korlátozások miatt több járat menetrendje is módosul. A kisföldalatti Oktogon és Széchenyi fürdő közötti állomásait szakaszosan lezárhatják dél és este 8 között. 

Ezen kívül terelt, rövidített útvonalon, vagy két szakaszon közlekednek egyes időszakokban egyebek mellett a 2-es villamospótlók, a 7-es buszcsalád járatai, a 9-es, a 16-os, a 20E, a 30-as, 30A és 230-as, a 86-os, a 105-ös, a 115-ös, a 133E és 233E buszok, a 18-as, a 19-es , a 41-es, a 47-es és 49-es villamosok, és a 70-es, a 72-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os és 78-as trolik és a 979-es éjszakai busz.

A járatok pontos menetrendjéről a BKK honlapján olvashatnak, ezen a térképen az összes útlezárás, tömegrendezvény megtalálható. Arról, hogy melyik párt, civil szervezet hány órakor, hol és milyen fellépőkkel tart megemlékezést, itt írunk részletesebben. Arról, hogy vidéken milyen közlekedési válttozások, forgalomkorlátozások lesznek, a rendőrség honlapján olvashatnak.

Rovatok