Index Vakbarát Hírportál

Párt lett Dopeman Mafiája

2014. február 14., péntek 11:10 | aznap frissítve

A bíróság bejegyezte Dopeman pártját, a Mafiát, azaz a Magyar Fiatalságért Pártot. Dopeman a Facebookon egyelőre annyit közölt, hogy elindul a politikai tényezővé válás rögös útján.

Az alternatív köztársasági elnökké választott Dopeman 2012. március 15-én fontos szereplője volt Bajnai Gordon és a Milla debütálásának, de kezdettől bírálta is a szervezetet. 2012 októberében jelentette be, hogy pártot alapít. Egy év múlva azt írta: pártja az Együtt 2014-gyel, a Demokratikus Koalicióval, a liberálisokkal és a többi kis párttal szemben nem az MSZP szavazótáborát lenyúlva, illetve annak hátán akar a Parlamentbe jutni. Ők a politikától elfordult és kiutat nem látó tömegeket szeretnék rávenni arra, hogy önmaguk aktivizálásával tegyenek végre a sorsuk jobbra fordulásáért.

A Népszabadságnak 2012-ben adott interjúban azt mondta:

Tulajdonképpen meg is érdemeljük Orbán Viktort. Kicsit úgy is vagyok már: hajrá Orbán! Igen, ezek az emberek ezt igénylik. A magyarokat azért lehet becsapni, mert azt akarják, hogy becsapják őket. A magyarok gyerekek, még nem nőttek fel. Ha ilyen hosszú ideig az orromnál fogva tudnak vezetni és nem teszek ellene semmit, az csakis az én hibám. Nem Orbán Viktoré.

Dopeman idén szeptemberben Bajnai Gordon mellett fellépett a kétéves Szolidaritás Mozgalom akcióján, ahol előadta a Bazmeg című számát, de abból a "Baszd meg az MSZP-t meg a Gyurcsányt" kezdetű rész azért kimaradt. Ezen a rendezvényen leplezték le majd döntötték le Orbán Viktor kétméteres hungarocell-szobrát. A szobor letört fejével Dopeman egy kicsit focizott is.

Mivel a szobordöntéstől Bajnai elhatárolódott, Dopeman őt is keményen bírálta. Bajnait gyenge jellemnek nevezte, aki  nem alkalmas miniszterelnöknek. Dopeman szerint Bajnai olyan, mint egy bokszoló, aki bevisz egy ütést, de meghátrál, mert nem esett össze rögtön az ellenfél. Mindezt azért teszi, mert csalódott fideszesek szavazatában is bízik. Dopeman szerint viszont teadélutánnak beillő rendezvényekkel nem lehet választást nyerni.  

Rovatok