Index Vakbarát Hírportál

Újabb tömeggyilkosság a Hortobágyon

2014. június 19., csütörtök 14:02

Nincs szerencséjük azoknak a természetfilmeseknek, akik madárfészkeket kameráznak be a Hortobágyi Nemzeti Parkban, márciusban egy nyest legyilkolta azt a három rétisasfiókát, akiknek fejlődését több mint 170 ezren figyelték, ma pedig azt a hírt kaptuk, hogy újabb tömeggyilkosság történt a parkban.

A parlagi sas fészekbe beköltözött vörös vércse négy fiókát nevelt, egészen tegnap éjszakáig. Amikor is egy nyest alig négy perc alatt, módszeresen megfojtotta mind a négyet, hármat pedig azonnal levitt a fészekből. A negyedik holttestét reggel anyukája dobta ki a fészekből, aki azóta - a webkamera tanúsága szerint - elköltözött.


Broadcast live streaming video on Ustream

A Természetfilm.hu munkatársai szerint

igazi wild life dráma történt, ami a vércséken kívül több mint 65 ezer embernek okozott fájdalmat - ennyien követték ugyanis a közvetítést.

Szerencsére a madárbarátok nem maradnak élő csatorna nélkül, ugyanis éppen tegnap írtuk meg, hogy elindult az a közvetítés, amelyen az egyik legritkább magyar madárfaj, a parlagi sas fiókáinak növekedését figyelhetjük a Hortobágyi Nemzeti Parkban.

Rovatok