Index Vakbarát Hírportál

Ingyen étkezhetnek a rászorulók bölcsis és ovis gyerekei

2014. december 11., csütörtök 10:37

2016 januárjától ingyen étkezhetnek a bölcsődékben és óvodákban azok a gyerekek, akik olyan családokban élnek, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön.

Balog szerint ez a gyerekek nagyon széles körét, körülbelül kétharmadát fogja érinteni, főként a közmunkából élő családok gyerekei részesülnek majd a kedvezményben. A miniszter konkrét számokat is mondott, hogy érthetőbb legyen, kik kaphatják meg a támogatást:

Az ingyenes étkezéshez egyébként önbevallásos alapon kell majd nyilatkozni a jövedelemről, semmilyen papírral nem kell majd alátámasztani a család jövedelmi helyzetét.

Balog azt is elmondta a sajtótájékoztatón, hogy ízléstelennek tartja a szegénységgel kapcsolatban kialakult számháborút, mert amíg vannak alultáplált gyerekek az országban, addig rájuk kellene koncentrálni. A miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány megduplázta, és idén már a 60 milliárd forintot is meghaladja a gyerekek ingyenes étkeztetésére jutó pénz, ráadásul épp azon fáradozik a kormány, hogy megnöveljék az alma és almasűrítmények arányát az étkezésben.

Rovatok