Index Vakbarát Hírportál

Itt a rendőrség videója a Kossuth téri dulakodásról

2014. december 17., szerda 17:47

A kedd esti Nincs hova hátrálnunk! elnevezésű  tüntetésen a rendőrök kénytelenek voltak erőszakot alkalmazni. A Kossuth téren paprikaspray-t is bevetettek, hogy megállítsanak néhány embert. A dulakodásban telibe fújtak egy televíziós operatőrt, és felhasították két tüntető fiatal fejét is. A dulakodásról adtak most ki egy négyperces videót, amit a rendőrség készített, és azt kívánják bizonyítani vele, hogy törvényesen jártak el. Az ATV-s operatőr lefújása 1:35-nél látható.

Közlemény

A rendőrségi közlemény azt írja, a demonstráció szervezője szerint a József nádor téren megjelent csoportosulás magatartása zavaró volt, ezért felszólította a csoport tagjait, hogy ne csatlakozzanak a demonstrációhoz. A csoport ennek a felszólításnak nem tettek eleget, ezért a szervező a rendőrség közreműködését kérte. A rendőrség a rendezvényt megzavarókat eltávolította.

A Kossuth téri tüntetésen egy hölgynek nyújtott segítséget a rendőrség, aki a résztvevők és az egyenruhások között elesett, és tartani lehetett attól, hogy a demonstrálók nyomása miatt sérülést szenved. A rendőrök felsegítették a hölgyet, majd testi épségének megóvása érdekében a rendőri sorfal mögé kísérték.

A rendezvény befejezése után a téren maradtak egy csoportja erőszakos módon - az egyenruhások testi épségét veszélyeztetve - megpróbálta benyomni a rendőrsorfalat, ekkor egy esetben, célzottan könnygázspray alkalmazására került sor - közölte a BRFK.

A rendőrség leszögezte, hogy egyetlen munkatársa sem használt a rendőri biztosítás során rendőrbotot.

Rovatok