Index Vakbarát Hírportál

A hal nem ivott vizet

2015. január 19., hétfő 16:25 | aznap frissítve

Hétfő délután négy órakor véget ért az utóbbi évek egyik legérdekesebb kutyakomédiájának nyilvános próbája: eldőlt, hogy Simicska Lajos nem indul a kétharmadot nyaktilóval fenyegető veszprémi időközi választáson. A veszprémi jegyző, Mohos Gábor szerint Simicska nevében senki sem gyűjtött aláírásokat, még az ajánlóíveket sem vették fel. 

Megkérdeztük a Közgéptől, hogy Simicska szándékai komolyak voltak-e, vagy októberben csak nyomást akart gyakorolni a kormányra, de a Közgép szóvivője nem tudott válaszolni a kérdéseinkre. 

A legalább fél éve tartó Orbán–Simicska-deathmatchet tehát továbbra sem közvetíti a televízió, marad a színfalak mögötti agresszív sugdolózás. Az előzmények röviden:

Simicska többet nem szólt meg a témában

Orbán Viktor a Blikknek beszélt a Simicskával való konfliktusáról, elismerte, hogy a reklámadó és a földtörvény miatt van köztük ellentét.

Simicska indulásáról a következőt mondta a miniszterelnök:

Van egy székely mondás: iszik-e a hal vizet? Azt mondja az öreg székely, azt nem tudom, hogy ­iszik-e, de hogy módja volna rá, az biztos. Az indulásra is ezt tudom mondani. Módja van rá.

Azóta nem történt semmi, úgy tűnik tehát, hogy a hal nem ivott vizet.

26 név szerepelhet majd a szavazólapon

Huszonhat jelölt kérte nyilvántartásba vételét a Veszprém megyei 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületben február 22-én rendezendő időközi parlamenti képviselő-választásra a hétfő 16 órai határidőig - tájékoztatta az MTI-t a választási iroda vezetője.

Mohos Gábor hétfő délután közölte, a határidő lejártáig a korábban nyilvántartásba vett 9 jelölt mellett további 20 adta le az aláírásgyűjtő íveket. A huszonkilenc jelöltből huszonhatan kérték a nyilvántartásba vételt, így összesen legfeljebb ennyien szerepelhetnek majd a szavazólapon. A jelöltek nyilvántartásba vételéről az ajánlások ellenőrzését követően dönt az helyi választási bizottság.

A választási bizottság hétfő esti ülésén kisorsolták a szavazólapokon szereplő jelöltek sorrendjét. E szerint a szavazólapokon Tóth Tibor (független), Turcsán Mihály (független), Wiezl Zoltán (Összefogás a Civilekért Párt), Tarczi János (független), Radics Izabella (független), Orsos Zsuzsanna (Magyar Demokráciáért és Hazáért Párt), Bognár János (független), Ács László (Zöldek Pártja), Gerstmár Ferenc (LMP), Bősze Ferenc (független), Varga Péter Miklósné (Aquila Párt), Papp András Pál (független), Erős Szabina (független), Kész Zoltán (független), Szentpáli Kolos (Magyar Munkáspárt), Varga-Damm Andrea (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Némedi Lajos (Fidesz-KDNP), Karancsi Tibor (független), Samu László (független), Varga József (Magyarországi Cigányok Fóruma - Összefogás Magyarországért Párt), Szepessy Zsolt (Összefogás Párt), Horváth Lajos (független), Daróczi Alexandra (független), Mándi Sándor (független), Boros Gyula (független) és Kásler Árpád (A Haza Nem Eladó Párt) neve szerepel majd, ha mindannyiukat nyilvántartásba veszi a testület.

Rovatok