Index Vakbarát Hírportál

Simicska: Sosem kértem olyat, hogy Orbán családját támadják

2015. február 7., szombat 12:11

A Népszava állítása, és a lap által közölt fotó szerint Simicska Lajos már tegnap délután elutazott az országból, ha hihetünk szavainak, szánkózni. A többszörös laptulajdonos üzletember, miután tegnap telegecizte a teljes magyar sajtót, majd lecserélte lapjainak, tévéjének vezetőségét ma már külföldről nyilatkozott a lapnak.

Sosem kértem olyat, hogy Orbán családját támadják

– mondta a Népszavának arra reagálva, hogy Bayer Zsolt − aki állítólag többmillióval tartozik neki (Szélesnek már megadta a tartozását) − azt nyilatkozta, hogy ezt az utasítást adta ki lapjai munkatársainak. „Számomra a család szent, a sajátom is és a másoké is...de még csak azt sem kértem, hogy Orbán Viktor személyét kritizálják. Bírálatom a kormányfő politikájára és az őt körbevevő tanácsadókra vonatkozik, nem pedig Orbánra." − tette hozzá.

Péntek délután „lelkiismereti okok" miatt benyújtották a felmondásukat a Magyar Nemzet, a Lánchíd rádió és a Hír tévé vezetői. Ezek a médiumok mind Simicska Lajos érdekeltségei. Az üzletember, akinek Orbánnal néhány hónappal ezelőtt megromlott a kapcsolata, azt mondta az Indexnek: „kurvára meglepetésként érte” a dolog, de árulásnak tartja. Bemegy és kivág mindenkit. Simicska csütörtökön azt jósolta, totális lesz a médiaháború.

Simicska tegnap este az utolsó számítástechnikai szaklapnak is felvette a telefont, és keményebbnél keményebb dolgokat nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor milyen módon próbálja tönkretenni a független magyar sajtót, amit ő személy szerint biztos, hogy nem fog annyiban hagyni, harcolni fog.

Lapjának, a Magyar Nemzetnek online verziója tegnap egy sort sem írt a meglepő történésekről, a lap mai számában azonban már beszámoltak róla, igaz, a szaftosabb részeket kihagyták, és csak a reklámadóra koncentráltak.

A legfrissebb fideszes reakciót Tuzson Bencétől, a kormánypárti frakció szóvivőjétől hallhattuk ma délelőtti sajtótájékoztatóján. „Egyes médiaorgánumok belső ügyeibe nem kívánunk beleszólni...senkivel sem szeretnénk háborúzni" − mondta Tuzson a kérdésre, hogy miért romlott meg a Fidesz és Simicska Lajos viszonya. A kérdésre, hogy terveznek-e jogi lépést Simicska kijelentései miatt a szóvivő úgy reagált, a stílust nem szeretné minősíteni, „az mindig azt az embert minősíti, aki éppen mond valamit". Az pedig eddig nem vetődött fel, hogy bármilyen lépést tegyen a Fidesz-frakció a kijelentések miatt.

Rovatok