Index Vakbarát Hírportál

Drakulának érzi magát a papból lett polgármester

2015. február 12., csütörtök 13:11 | aznap frissítve

Biztosan emlékeznek még a nagybajcsi Balogh Tiborra, aki szeptemberben egy vasárnapi szentmisén jelentette be, hogy lemond a papi hivatásáról, mert családot szeretne és polgármesterként indul a választásokon. Balogh Tibor fölényesen megnyerte a választást, a település lakóinak 63 százaléka szavazott rá, miközben a régi polgármesterre csak 36.

Nos, a Kisalföld beszámolója szerint a papból lett polgármester mostanra igencsak kiábrándulhatott a közéletből, ugyanis a szerdai képviselő-testületi ülésen négy panaszos, köztük az aljegyző róla szóló panasza volt a téma. Az ülés akkora érdeklődés mellett zajlott, hogy nem is a polgármesteri hivatalban, hanem a művelődési házban tartották, telt házzal.

Az egyik panaszos szerint a polgármester állítólag azt mondta, hogy

őszirózsás öregasszonyok

szítják ellene hangulatot. Az ügy előzménye egy Baloghot gyalázó névtelen szórólap volt, aminek elkövetésével a polgármester állítólag az időseket gyanúsította meg.

A szórólap ügye az aljegyző többoldalas panaszlistájában is helyet kapott, ő azt állította, hogy Balogh más körjegyzőségi polgármesterek jelenlétében obszcén szavakat használt a szórólapra reagálva, ez pedig a falu jó hírnevének is ártott. Az aljegyző továbbá hivatali kötelezettségek és határidők betartásának elmulasztása miatt is szót emelt a polgármester ellen.

A Kisalföld szerint az aljegyző levelének felolvasását vastaps fogadta a művelődési házban. Balogh ezután úgy kommentálta a kritikákat, hogy

több horrorfilmet már nem fog nézni, mert Drakula gróf hozzá képest már semmi.

Mint mondta, a névtelen levelekkel, támadásokkal nehéz dolgozni, bár ő igyekszik tudása, lehetősége szerint mindent megtenni a faluért. A lap szerint viszont ezt a magyarázatot mindössze csak egy ember tapsolta meg az ülésen.

Rovatok