Index Vakbarát Hírportál

Giró-Szász Gyurcsányhoz hasonlította Simicskát

2015. március 2., hétfő 07:42 | aznap frissítve

A kormány részéről most először reagált kicsit bővebben valaki Simicska Lajos meglepő és mulatságos feltűnésére a magyar nyilvánosságban. Az ATV Szabad szemmel című műsorában Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár magánemberként azt állította: megdöbbenve hallgatta Simicska kijelentéseit azon az ominózus napon. Először felfogni sem tudta, hogy a magyar közbeszédben hogy lehet ilyen szavakat használni:

Aztán rájöttem, hogy hallottam már ehhez hasonló szavakat, Gyurcsány Ferenctől, jó pár évvel ezelőtt.

Arra a felvetésre, hogy Navracsics Tibor néhány éve még azt mondta, hogy Simicska-kormány van Magyarországon, az államtitkár azt felelte: Navracsics Tibor irodalmi munkásságához nem tud mit hozzátenni, minden politikus a saját maga mondataiért felel. 

Szó volt Illés Zoltán nemrégiben adott interjújáról, amiben a volt államtitkár azt állította, hogy a különböző profitorientált lobbiérdekek mára a „mohóság és a síbolás” jegyében akadálytalanul tudnak érvényesülni a döntési folyamatokban. Giró-Szász szerint ezek sértett emberek sértett mondatai. Illés Zoltán nem volt korábban sem a kormányzás aktív részese, 2014-ben pedig nem folytathatta, ahogy a kormány lépéseit bíráló Holoda Attila volt energiaügyi helyettes-államtitkár is. Giró-Szász azt is mondta: Illés viselkedéséről inkább egy pszichológust kellene megkérdezni. 

Rovatok