Index Vakbarát Hírportál

Tényleges életfogytiglant kértek a magyarbánhegyesi lövöldözőre

2015. március 3., kedd 09:16

A Békés Megyei Főügyészség előre kitervelten, aljas célból, több ember sérelmére elkövetett emberölés és lőfegyverrel való visszaélés miatt emelt vádat a sajtóban "magyarbánhegyesi lövöldözőként" elhíresült, 48 éves vésztői férfi ellen. A két embert meggyilkoló férfival szemben tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kért a főügyészség.

Vádat emeltek bűnpártolás miatt a férfi volt élettársa, egy 44 éves büntetlen előéletű vésztői nő ellen is.

Tavaly májusban ketten meghaltak, ketten, köztük egy terhes nő, életveszélyesen megsérültek egy lövöldözésben Magyarbánhegyesen. A 47 éves T. Lajos egy órával később feladta magát. 

Később kiderült, hogy szerelemféltés áll a történtek hátterében: az elkövető volt élettársát, annak párját, valamint volt élettársa édesanyját és annak párját lőtte le. A nő élettársa és az elkövető volt anyósa haltak meg. 

A tettes férfi számára ugyanis korábban kedvezőtlen ítélet született egy gyermekelhelyezési perben, ezért vett fegyverrel elégtételt korábbi párján és mindazokon, akiket az asszony lakhelyén talált. Majd magához vette ötéves kislányát, aki végignézte a lövöldözést.

Rovatok