Index Vakbarát Hírportál

Wittinghoff: Nem beszéltem össze Simicskával

2015. március 9., hétfő 20:20

Az egykori szabaddemokrata budaörsi polgármester szerint csak a véletlen műve, hogy éppen akkor dobta be az ügynöktémát, és követelte az akták nyilvánosságra hozását, amikor Simicska Lajos is előállt az Orbán Viktorról mint besúgóról szóló történettel.

Wittinghoff Tamás vasárnap egy budaörsi politikai csetepatéban vágta a helyi jobboldal fejéhez, hogy a Fidesz-kormány most már igazán nyilvánosságra hozhatná az ügynökaktákat. Nem sokkal később Simicska Lajos is ügynöközni kezdett, ő egyenesen a miniszterelnökről állította azt, hogy jelentett róla, és hogy elképzelhető, hogy Orbánt katona korában beszervezték.

Wittinghoff hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, nem beszéltek össze Simicskával, az időzítés a véletlen műve, ők nem is találkoztak egymással soha.

Hétfőn Orbán úgy reagált egykori barátja vádjára: „a tények magukért beszélnek, és minden információ elérhető. Javaslom, hogy azokat tanulmányozzák. Az ügyről pedig az a véleményem, hogy sajnálatos dolognak tartom, hogy a személyes sértettség ilyen mélyre juttathat bárkit. Egyébként ilyen csinn-bumm cirkuszokat csinálni a magyar politikában, nem látom értelmét."

Rovatok