Index Vakbarát Hírportál

Tarsoly lemondott a győri díszpolgári címről

2015. március 12., csütörtök 12:51

Tarsoly Csaba lemondott Győr díszpolgári címéről, írja a Népszabadság Online. A Quaestor-csoport elnök-vezérigazgatója 2013-ban kapta meg az elismerést, a tulajdonában lévő csapat, a Győri ETO ebben az évben nyerte a labdarúgó-bajnokságot.

Tarsoly csütörtökön Borkai Zsolt polgármesternek azt írta, hogy a

kialakult helyzetre

való tekintettel válik meg a díszpolgári címtől. Két éve hangsúlyozottan a futballra sokat áldozó sportszervezői tevékenységéért részesült az elismerésben.

A lap szerint azt egyelőre senki sem tudja, hogy mi lesz a sportingatlanokkal, amelyekre a hitelező Magyar Fejlesztési Bank teheti rá a kezét. Tarsoly a csapatra vagy a működtető kft.-re már korábban is keresett vevőt, olvasható a Nol.hu-n.

A Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége hétfőn éjjel jelentette be, hogy csődeljárást kért maga ellen. A Külgazdasági és Külügyminisztérium néhány órával később közleményben jelezte: azonnali hatállyal felbontja a szerződéseket a Tarsoly érdekeltségébe tartozó cégekkel. Az Index kérdésére több fideszes politikus is úgy értékelte, Szijjártó Péter expressz gyorsaságú elhatárolódása komoly üzenet a jobboldalnak.

Forrásaink szerint Tarsoly főként az országos Fidesszel törődött, a helyi személyes kapcsolatok menedzselésére nem sok időt fordított. Így a város fideszes polgármesterével, Borkai Zsolttal meglehetősen hűvössé vált a viszonya.

Rovatok