Index Vakbarát Hírportál

A váci polgármester megfenyegette a gimnázium vezetőit, akik nem adják diákjaikat az állami ünnepségre

2015. március 13., péntek 18:32 | aznap frissítve

Hogy reagál a polgármester, miután a város egyik gimnáziumának vezetősége nem járul hozzá, hogy a diákjaikat az állami ünnepségre buszoztassák integető kisdobosnak?

Manapság kicsit sem meglepő módon hatáskörét túllépve behívja az iskola igazgatóját és igazgatóhelyettesét, hogy fenyegető hangnemben fejtágítást tartson nekik a nemzeti érzelmekről.

Mindez nem kimaradt jelenet A tanúból vagy az Ötödik pecsétből, hanem csütörtökön történt Vácon a Madách Imre Gimnáziummal. Ez az az intézmény, amely vezetése levélben utasította el a Klik kérését, hogy legyenek szívesek tíz diákot és egy tanárt felvezényelni a március 15-i állami ünnepségekre. Ezt írták:

„Tantestületünk pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.″

Az iskola rögtön céltáblává vált, a CÖF nevében megfenyegették őket valakik, aztán a CÖF elhatárolódott tőlük, szóval most nem világos, ki is kezdett villámhadjáratba az iskola ellen.

Az viszont biztos, hogy Fördős Attila, Vác kormánypárti polgármestere csütörtökön bekérette magához az iskola igazgatóját és helyettesét, akiken számon kérte a hazafias nevelést, írta meg a Kettős Mérce blog. A történteket az iskolából az Indexnek is megerősítették. 

Úgy tudjuk, a beszélgetés nagyon kellemetlen hangnemben zajlott, a polgármester lényegében egyértelművé tette, hogy kirúgná az iskola vezetőit, ha módjában állna. De nem áll módjában, a váci önkormányzat szakmai, pedagógiai értelemben nincs kapcsolatban az iskolával,

csak az épület fenntartója, az önkormányzat által létrehozott gazdasági társaságon keresztül.

A Kettős Mérce szerint Fördős azt is belengette, hogy többet be nem teszi a lábát az intézménybe, ami azért is érdekes, mert ha tartja a szavát, akkor idén végzős fia ballagására sem fog elmenni.

:(

A Madách gimnázium példáját azóta egyébként már legalább 263 másik iskola követte.

Rovatok