Index Vakbarát Hírportál

Gyerekeket is befizetett a Hiltonba Gaskó István

2015. szeptember 26., szombat 11:26

Dunai kilátású saroklakosztályt és szobát is bérelt csaknem 200 ezer forintért egy éjszakára a vasutas-szakszervezet pénzén Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének egykori és a Liga Szakszervezetek mostani elnöke, írja a Blikk.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetében nyár óta mennek a vizsgálatok a 25 év után leváltott elnök, Gaskó István állítólagos tisztázatlan vagy gyanús költekezései miatt, részletes cikkünket itt olvashatja.

Gaskó két felnőttet és négy gyereket vitt magával, derül ki a lap szerint a szobafoglalást igazoló dokumentumból. A szakszervezeti vezető a lapnak azt, állította, nem ő szállt meg a szállodában, csak a foglalás szólt a nevére, vendégei jöttek családosan. „Fontos szakszervezeti delegáció jött Budapestre, a tagok családostul érkeztek, a gyerekeiket is magukkal hozták” – magyarázta.

„A lakosztályban az egyik gyermek pótágyon alszik, a másik gyermek a kanapén. A lakosztállyal összenyitható szobába pótágyat helyezünk el a harmadik fő részére” – biztosította Gaskót a lap birtokába jutott dokumentumok szerint a Hilton munkatársa Gaskót egy emailben.

Budapesti lakosként érdekes, hogy Gaskó miért bérelt szobát többször is a fővárosi Kempinski, illetve Hilton Hotelben. Egyszer közel 140 ezer forintot, a másik alkalommal 150 ezer forintot hagyott ott a szobáért, a minibárfogyasztásért és garázsdíjért.

Rovatok