Index Vakbarát Hírportál

Római-parti mobilgát: a legdrágább ajánlat nyert

2015. szeptember 26., szombat 10:15

Kétszer ült össze a főváros közbeszerzési bizottsága, mire győztest hirdettek a római-parti mobilgát tervezői tenderén. A legdrágább ajánlatot tevő Mélyépterv Komplex Zrt. nyert, írja a Népszabadság.

„A fővárosi fürdők rekonstrukciójának házi tervezője annak ellenére győzött, hogy 220 millió forintos ajánlata jóval meghaladta két vetélytársa 180 millió alatti vállalását” – írja a lap. A K+K Környezetgazdálkodási és Közműtervező Kft.-t formai okok miatt zárták ki. A versenyben maradó két cég a gyorsaságra maximum pontszámot kapott, a Mélyépterv a szakmai értékelésnél is, amire a szolnoki Keviterv Akva Kft. a 10-ből csak 5,5-öt.

„A tender kiírásakor jeleztem, hogy a tartalmi szempontok ilyen mértékű súlyozása túl tág teret enged a szubjektivitásnak. Arra is felhívtam a figyelmet, hogy a szigorú alkalmassági és referenciafeltételek kizárják a valódi versenyt” – mondta Trippon Norbert, a közbeszerzési bizottság MSZP-s elnöke, aki szerint „mindkét félelme beigazolódott”.

A mobilgát előző terveiért 66,2 millió forintot fizetett a főváros, most 250 millióra becsülték a munka értékét. Az újratervezésről januárban döntött a főváros – emlékeztet a lap, mely szerint a kihirdetéssel megvárták, amíg a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmét a parlament kiemelt beruházássá minősítette.

A győztessel Tarlós István a bizottsági döntéstől számított 30 napon belül aláírhatja a tervezői szerződést. A mostani megbízás a korábbi 3,5 kilométer helyett 5-ről szól, a költségvetést a tervező készíti. A kivitelezés jövőre kezdődhet.

Rovatok