Index Vakbarát Hírportál

Kósa: Reménytelen a muszlimok integrációja

2015. október 1., csütörtök 08:57

Illúziókat kerget Európa, amikor azt hiszi, hogy hazájukba visszavágyó menekültek tömegei érkeznek a kontinensre – mondta Kósa Lajos a Magyar Időknek adott interjújában. A veterán politikus, a Fidesz újdonsült frakcióvezetője szerint az európaitól gyökeresen eltérő muszlim kultúra miatt reménytelen a menekültek integrációja.

Kósa tudja azt, amit más nem

„A bevándorlók többsége nem háborús menekült, tíz százalék a valódi menekültek aránya. A többségük kizárólag gazdasági bevándorló” – közölte Kósa, bár nem közölte, honnan vannak ilyen pontos adatai. Ráadásul ez azt is jelenti, hogy Kósa szerint Szíriából is jönnek kizárólag gazdasági menekültek. Az ő arányuk ugyanis az eddigi adatok szerint 10 százaléknál jóval magasabb, a magyar kormány szerint is 40 százalék.

A frakcióvezető szerint a gazdasági bevándorlásra bizonyíték, hogy

A bevándorlók integrációja pedig teljes kudarc, „elég elmenni Párizsba, Londonba, Amszterdamba, hogy belássuk: nem integráció folyik, hanem párhuzamos világok épülnek ki.”

Szerinte az európai kereteket feszegetik ezek a párhuzamos világok, például a többnejűség kérdésével, amit a muszlim világ nagy része megenged, kivéve Tunéziát és Törökországot. És ez egyike azoknak a problémáknak, amelyekről Európa nem beszél.

Kósa szerint szó sincs arról, hogy iszlámellenes volna, csupán összeegyeztethetetlennek tartja az iszlám kultúrát az európaival.

Az interjúban szó esett frakcióvezetői kinevezéséről is, amiről nem sokkal a döntés előtt értesült Orbántól. A Fidesz politikusa emberközeli, közérthető stílusú politizálást szeretne megvalósítani.

Az új feladatkör mellett megtartja honvédelmi bizottsági elnöki székét is, épp a „bevándorlási válsághelyzet” miatt. A menekültügynek szakbizottságaként is működik a honvédelmi és rendészeti bizottsága, ezért „menet közben nem szívesen szállna ki” ebből Kósa, aki szerint ha bejönnek a muszlim menekültek, akkor „elbúcsúzhatunk a mi Európánktól.”

Rovatok