Index Vakbarát Hírportál

Sosem tudjuk meg, kikkel tárgyalt Lázár

2016. május 18., szerda 13:59 | aznap frissítve

A Direkt36 értesülése szerint a Kúria helybenhagyta az ítéletet, miszerint nem közérdekű információ, hogy Lázár János kikkel tárgyalt azokon a találkozókon, amiken saját bevallása szerint az országot képviselte - írták meg Facebookjukon. 

Így valószínűleg már soha nem fog kiderülni, kikkel találkozott Lázár János titokzatos milánói és zürichi útjain. Lázár János 2013 nyarán, még a Miniszterelnökség vezetőjeként eltöltött egy péntek éjszakát Milánóban. Lázár hotelköltsége 298 ezer forint volt, kísérőjével a teljes szállásköltség ennek a duplája, 596 ezer forint volt.  Lázárék kétnapos zürichi útján pedig 290 ezer forint ment el dologi kiadásra.

 A Kúria az új ítéletet így indokolja:

"A felülvizsgálati kérelemben előadott indokok alapján érdemben a Kúria nem találta a jogerős ítélet jogszabálysértő voltát megállapíthatónak. A felperes által hivatkozott Infotv. 27. § (3a) bekezdésének rendelkezése alapján azt megállapítani, hogy az államtitkárral hivatalos tárgyalást folytató külföldi tárgyalópartnerek személyes adata közérdekből nyilvános adat, ezért azok kiadására az alperes köteles, megállapítani nem lehet. A kiadni kért további adatok kezelésével kapcsolatban a felperes általánosságban tett kifogása alapján a bizonyítási teherre vonatkozó kioktatás elmaradása miatt a jogerős ítélet hatályon kívül helyezése és az első- vagy másodfokú bíróság új eljárásra és új határozat hozatalára utasítása a Pp. 275. § (4) bekezdése alapján nem volt indokolt."

Egy jogerős ítélet már kimondta, hogy a szállodák neve közérdekű információ, de az ítélet végrehajtása nem történt meg.

Rovatok