Index Vakbarát Hírportál

Változnak a gyermekvédelmi előírások a gyöngyösi ügy miatt

2016. május 25., szerda 14:20

Nyilvánosságra hozták a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ belső vizsgálatát a halálra éheztetett K. Kiara ügyében. A KHSZK igazgatója indította el a vizsgálatot a szervezeten belül működő Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központban. A vizsgálat megállapításai alapján újítottak a gyermekvédelmi szabályokon, az alábbi változások léptek érvénybe:

A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ megindította a munkajogi felelősség vizsgálatát is.

A vizsgálat megállapította:

Gyűlölte gyerekeit

A Blikk szerdai információi szerint gyűlölte gyermekeit a 36 éves J. Médea, az éhen halt gyöngyösi kislány anyja, azért minősítették az ügyet emberölésre, mert felvetődött, hogy a nő halálra akarta éheztetni az egyéves Kiara Jerniát. A most 3,5 éves nővére valószínűleg ugyanerre a sorsra jutott volna, ha nincs a bölcsőde, ő is súlyosan alultáplált volt, amikor csak az anyja gondoskodott róla, de a bölcsődében tudott enni, így valamennyire megerősödött. Az apa, K. Gusztáv és az anya is súlyos pszichés problémákkal küzd, de a Velvet információi szerint az anya nem állt pszichiátriai kezelés alatt.

Az eddigi adatok szerint nincs szó ezotériáról, fény­evésről vagy egyéb okkult hitről, csupán nem akarták, hogy éljen a gyerekük.

Rovatok