Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP szerint az NVI a népszavazásuk ellen dolgozik

2016. július 27., szerda 17:09

Előzmény röviden, tömören:

És akkor a mai folytatás:

Az MSZP szerint a Nemzeti Választási Iroda (NVI) által nyilvánosságra hozott utasítás nem egyezik azzal, amit szakértőik láttak a földügyben kezdeményezett népszavazást támogató aláírások ellenőrzésének helyszínén, írja az MTI.

Az MSZP azt írja, hogy Péterfalvi Attilához, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökéhez fordultak, hogy az NVI adja ki azt a titkos belső utasítást, amelynek alapján ellenőrzik a földügyben kezdeményezett népszavazást támogató aláírások hitelességét. Azért fordultak a NAIH-elnökhöz, mert az a dokumentum, amelyet az NVI időközben nyilvánosságra hozott, nem egyezik azzal a belső utasítással, amelyet szakértőik az ellenőrzések helyszínén láttak.

Bár arra a nagyon fontos részletre, hogy MIBEN más a két dokumentum, az MSZP sajnos nem tér ki közleményében.

Szerintük az NVI több mint negyedmillió ember akaratát kívánja figyelmen kívül hagyni. Így Pálffy Ilona, a választási iroda vezetője végzi el azt a feladatot a Fidesznek, "amit február 23-án a kopasz verőemberek" - folytatták.

Azt írták, aa az NVI szempontjai törvényesek lennének, nem titkolnák azokat, ezért feltételezhető, hogy a titkos belső utasítás olyan "rosszindulatú szempontokat" tartalmaz, amelyek célja, hogy minél több aláírást találjanak érvénytelennek.

Rovatok