Index Vakbarát Hírportál

200 fórummal szántja fel az országot a Fidesz

2016. szeptember 8., csütörtök 15:25

Közterületi kampányolásba és országjárásba kezd a Fidesz, hogy arra buzdítsa a választókat, szavazzanak nemmel az október 2-i kvótareferendumon.

A Fidesz új kampányáról Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője számolt be csütörtökön Balatonfüreden, a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülésének helyszínén tartott sajtótájékoztatón, írta az MTI.

A Fidesz önkéntesei a következő egy hétben több mint 700 helyszínen szerveznek majd közterületi standolást, és csütörtökön elkezdődik a népszavazással kapcsolatos országjárás is, amelynek során több mint 200 fórumot tartanak - 80 előadó részvételével -, az elsőt Veszprémben. A szóvivő azt is közölte, hogy a korábbi kvótaellenes petíciójuk minden aláíróját megkeresik.

A Fidesz-KDNP úgy döntött, a kampány idején a kormány által készített reklámokat jeleníti meg - a kormány hozzájárulásával - televíziókban, rádiókban. Október 2-án pedig a kormánypártnak minden szavazókörben lesznek delegáltjai.

Orbán családról és migránsokról beszélt

Halász János Orbán Viktor miniszterelnök frakcióülést megnyitó beszédéről azt mondta, hogy a kormányfő a családpolitikáról és a migrációs válságról beszélt. Előbbivel kapcsolatban Orbán Viktor a népességfogyás megállítását nevezte a legfontosabbnak, aminek érdekében tovább kell erősíteni a családtámogatási rendszert, és tovább kell építeni a munkaalapú társadalmat.

Migrációügyben pedig elhangzott, hogy az októberi népszavazás nem a napi belpolitikai küzdelmekről, hanem Magyarország jövőjéről szól, "az a tét, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket, kultúránkat, és meg tudjuk-e erősíteni biztonságunkat".

A sajtótájékoztatón Szájer József fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő azt mondta, hogy a frakcióülésen részletes tájékoztatást adott a brüsszeli kvótacsomagról, a korábbi európai uniós döntésekről. Szerinte a Fidesz-KDNP-s EP-képviselők brüsszeli munkáját is nagyban segíti, ha a magyarok kinyilvánítják, nem kérnek a migránsok kötelező elosztásából.

Rovatok