Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztett börtönt kér az ügyészség a menekülteket veszélyeztető kamionosnak

2016. szeptember 11., vasárnap 10:01

Kézhez kapta a vádiratot Jeddi Árpád Levente, a kamionos, aki tavaly nyáron videóra vette, ahogy Calais-nál hangos káromkodás közepette ráhúzza a kormányt az út szélén sétáló migránsokra. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség  szerint az, ahogy Jeddi a kamionjával fenyegette a migránsokat, azok életét és testi épségét veszélyeztette. 

 Ezért az ügyészség azt indítványozza a bíróságnak, hogy 

a kamionos közúti veszélyeztetés miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapjon,

vagy ha letöltendőre ítélné a bíróság, akkor a büntetés háromnegyedénél szabadulhasson. Emellett azt is indítványozzák a vádiratban, hogy Jeddit határozott időre tiltsák el a közúti járművezetéstől. A vádiratból az is kiderül, hogy Jeddi 2009 és 2014 között már volt börtönben, kábítószerrel való visszaélés miatt. 

Jeddi a vádiratot kitette a Facebook oldalára, hozzáfűzve, hogy az "számos nem elhanyagolható motívumot szinte, -érezhetően- szándékosan nem tartalmaz", például, hogy az esetet megelőzően őt "szélsőséges inzultusok" érték, és hogy esélye sem volt betartani a közlekedési szabályokat a migránsok miatt, utalva arra, hogy ennek valahogy enyhítő körülménynek kellene lennie akkor, amikor valaki szándékosan neki amúgy éppen nem ártó emberek életét veszélyezteti.

Jeddi szerint emellett a vizsgálat nagyon egyoldalú volt, mert más szabálysértők felelősségét meg sem próbálta feltárni abban, hogy ő miért veszélyeztette szándékosan emberek életét a kamionjával. 

A facebook posztra sok komment is érkezett: volt, aki szerint így is megérte az, amit az eset után amolyan szélsőjobbos celebbé vált Jeddi tett, volt viszont, aki azt írta, hogy a vádlott helyében már rég egy másik országba migrált volna, amiért a kormány el akarja venni a megélhetését. Csak reméljük, hogy ott Jeddit nem találkozna a helyi idegenellenes kamionosokkal.

Rovatok