Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz némája is közpénzből vehetett volna napkollektort a házára, de aztán megvilágosodott

2016. szeptember 23., péntek 10:26 | aznap frissítve

Lassan ott tartunk, hogy csak az a politikus nem telepített milliós állami támogatásból napkollektort a házára, aki nem akart. Áprilisban szúrta ki a Blikk, hogy egy 2012-es állami pályázaton öt fideszes politikus felesége kapott pénzt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, hogy napelemeket szerelhessenek a házukra, ma pedig arról számolt be a lap, hogy Simonka György parlamenti képviselő neje három pályázaton is nyert összesen 2,4 millió forintot. 

A Németh Lászlóné miniszteri döntésével kiosztott támogatásokról szóló lista szerencsére még most is elérhető, ebből vettük észre, hogy akad még olyan képviselő, aki jól járt ezzel a pályázattal. Bíró Márk felesége,

Bíróné Wiltner Ivetta Ágnes is kapott 787 ezer forint közpénzt, hogy napkollektorokat telepítsen a férjével közös pásztói házukra. 

Bíró Márk neve onnan lehet ismerős, hogy ő az a fideszes képviselő, aki még egyszer sem szólalt fel a parlamentben, és állítólag aktív szerepe volt az öszödi beszéd kiszivárogtatásában. 

Bíró 2010 óta politizál a parlamentben, 2006 óta ő a Fidesz észak-magyarországi regionális igazgatója, önéletrajza szerint nem rendelkezik érettségivel, és kormánypárti körökben nem titok, hogy Mengyi Roland és Simonka György jó barátja. 

Update: Cikkünk megjelenése után Bíró Márk telefonon jelezte, hogy a feleségével együtt indultak a pályázaton, de miután megnyerték, mégsem vette igénybe a támogatást, mert elmondása szerint "megvilágosodott". 

Nem régóta voltam még képviselő, a pályázat idején azt hittem, hogy rám ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint egy hétköznapi emberre. 

- mondta a politikus, aki elmondása szerint végül nemcsak az állami támogatástól állt el, hanem napkollektrot sem telepített a házára. Ha már telefonon elértük a képviselőt, megkérdeztük, miért nem szólalt még fel a parlamentben, íme a válasz:

Szerintem a munkát nem a felszólalásokban mérik a parlamentben. Sok ellenzéki van, akik folyamatosan beszélnek, de még egy törvényjavaslatukat sem fogadták el. Nekem már elfogadtak egyet, pedig meg sem szólaltam. Úgy is mondhatnám, hogy sok beszédnek sok az alja. 

Rovatok