Index Vakbarát Hírportál

Simonka-botrány: egymásnak ugrottak a fideszesek

2016. december 11., vasárnap 12:39 | aznap frissítve

Nem minden fideszes érzi úgy, hogy a napokban nyilvánosságra került bizarr kommentelési útmutató szerint kellene eljárnia Simonka György, botrányba keveredett országgyűlési képviselő ügyében. Alt Norbert, a gyulai Fidesz elnöke lájkolás és pozitív tartalmú hozzászólások helyett kritikus megjegyzést fűzött a megyei választmányi elnök albumához, amelyben számon kéri rajta a békési emberek szembefordítását egymással. A nyilvános hozzászólás újabb bizonyíték arra, hogy a Simonka-ügy részben fideszes belharc. 

Simonka György - aki ellen költségvetési csalás ügyében nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség - Battonyai séta című albumának leírásában azt taglalja, milyen egyenlőtlenül oszlanak meg a támogatások a Békés megyei települések között.

Újabb szökőkutat építsünk Gyulán, vagy Battonyán végre felépíthetjük az első köztéri játszóteret?

- teszi fel a kérdést, majd hozzáteszi, tudja a dolgát, "kiharcolni a Battonyának járó pénzeket". 

Több se kellett Alt Norbertnek, a gyulai Fidesz elnökének, aki megszólítva érezhette magát a korábbi, Simonkát támogató hozzászólások egy részében. A kommentelési útmutatóval összhangban több fideszes is azt írta a közösségi oldalon a Simonka-botrányról, hogy az igazából a "gyulai érdekszféra sérelmeiről szól", illetve hogy "előre megtervezett lejáratási kísérlet". Alt hosszú, Simonka kijelentéseit bíráló hozzászólást fűzött az albumhoz nyilvánvalóan szembefordulva a központban kidolgozott közösségimédia-taktikával. 

"Úgy gondolom, hogy Békés megye és benne Dél-Békés is csak úgy lehet sikeres és eredményes, ha közösen lépünk fel a problémák megoldása érdekében.

Te, úgy látszik, nem ezt az utat választod, hanem a megosztást. Az a politika, amit te képviselsz, csak az irigység fokozásához, az emberek megosztásához és vezet 

- írja Alt, hozzátéve, hogy Gyulán nem szökőkutat, hanem éppenséggel ipari parkot akarnak építeni, és hogy a város kórházának fejlesztése az egész megye érdekeit szolgálja. 

"Azt nem tudjuk támogatni, hogy valaki a Békés megyei emberek megosztásával, szimpla irigységből, mások letaposásával és megalázásával, hazugságok terjesztésével akarjon mások kárára előnyökhöz jutni. Kiváltképp nem hagyjuk, hogy sértegesd településünk lakóit és ez ellen minden eszközzel fel fogunk lépni", zárja a kommentjét Alt Norbert.

A hozzászólásra reakcióként érkezett egy kérdés is: "Honnan tudjátok, hogy a következő hetek sajtóbotrányai nem rólatok fognak szólni?!". Erre Alt Norbert úgy válaszol:

"Onnan, hogy soha nem jutott még eszünkbe sem, hogy olyan facebookos kézikönyvet készítsünk, amely útmutatásokat tartalmaz más települések, azok vezetése lejáratására...ne haragudj, de ami most megy, arról inkább no comment..."

Időközben Gyula polgármestere, Görgényi Ernő is hozzátette a magáét a csetepatéhoz. Sajtótájékoztatón felszólította Simonkát, haladéktalanul távolítsa el közösségi oldaláról a gyulai embereket sértő bejegyzéseket, kommenteket, ugyanígy a megye más településeire vonatkozó sértő bejegyzéseket is. A felszólítást a Körös Hírcentrum oldalán meg is hallgathatja.

Rovatok