Index Vakbarát Hírportál

Ragaszkodik az ügyészség László Petra pénzbüntetéséhez

2017. január 17., kedd 10:39

Súlyosbításért fellebbezett az ügyészség László Petra ügyében, közölte a Csongrád megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel. A menekülteket rugdosó, volt N1TV-s operatőrt múlt héten garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, és 3 év próbaidőre bocsátotta.

Az ügyészség fellebbezésében pénzbüntetés kiszabását is kéri az operatőrrel szemben, illetve annak megállapítását, hogy László Petra meg akarta rúgni azt a szír fociedzőt, aki gyermekével a kezében próbált elszaladni.

Mint ismert, az elsőfokú bíróság szerint a felvételek alapján nem lehetett megállapítani, hogy László Petra hozzá ért-e a férfihoz, csak annyi látszik, hogy miután a futó férfit megpróbálta egy rendőr visszatartani, kiszabadult, és az operatőr "a férfi haladási iránya felé emelte a bal lábát".

A tárgyaláson László Petra azt vallotta, hogy ő csak próbálta a futó embereket távol tartani magától, védekezett, tettével pedig a rendőrök munkáját akarta segíteni.

Az ügy másodfokon folytatódik, ugyanis nemcsak az ügyészség, hanem László Petra és ügyvédje is fellebbezést nyújtott be.

Rovatok