Index Vakbarát Hírportál

250 óra közmunkára ítélték az aláírásgyűjtő LMP-st lefejelő férfit

2017. március 10., péntek 13:16

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyészség az aláírásgyűjtő képviselőt lefejelő férfit - közölte az ügyészség.  A 26 éves férfi pár héttel ezelőtt az olimpiaellenes népszavazási kampány egyik standjánál támadt rá az aláírásokat gyűjtő sértettre.

Az ügy sértettje, Jakabfy Tamás, józsefvárosi LMP-s önkormányzati képviselő február 11-én délelőtt a VIII. kerület, Rákóczi térnél a budapesti olimpia rendezése elleni aláírásgyűjtő kampány részeként felállított egyik standnál gyűjtött aláírást kollégájával, mikor az ittas állapotban lévő vádlott elhaladt mellettük, és megjegyzést tett feléjük, de az ügyészség szerint nem a politikai tevékenységgel összefüggésben.

Ezután a férfi egy közelben lévő másik standhoz ment, majd visszafordult, a sértetthez lépett, és őt egy alkalommal az orrán lefejelte. A sértett hangosan segítséget kért, és hátrálni kezdett, azonban a támadó utána ment, és még egyszer lefejelte őt.

A tárgyaláson a bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 250 óra közérdekű munka büntetésre, valamint 50 000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a tárgyaláson eljáró ügyész súlyosításért fellebbezett, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása miatt. A vádlott és a védő az ítéletet tudomásul vette.

Rovatok