Index Vakbarát Hírportál

Otthagyja az MSZP-t a kommunikációs tanácsadója

2017. május 16., kedd 08:26

A Magyar Nemzet cikke szerint otthagyja az MSZP-t Murányi Marcell, aki december óta kommunikációs tanácsadóként segítette a párt munkáját. A Blikk és a Népszabadság egykori főszerkesztője az elmúlt hónapokban több javaslatot is kidolgozott a párt kommunikációjának átalakítására, de az MSZP elnöksége még meg sem tárgyalta a benyújtott koncepciót.

A lap szerint végül a volt főszerkesztő döntött úgy, nem kéri a szerződése hosszabbítását, a szocialisták pedig nem marasztalták. A párt sajtófőnöke, Nyakó István szerint közös megegyezéssel váltak el, Murányi távozását ennél részletesebben nem kívánta kommentálni.

Mint ismert, Murányit tavaly decemberben kérték fel, hogy legyen az MSZP kommunikációs igazgatója. A posztot nem töltötte be, de szerződéses tanácsadóként segítette a párt munkáját. Az elmúlt napok eseményei alapján azonban nem lehetett könnyű dolga, hiszen a párt tele van önjáró politikusokkal.

Például hiába hirdette meg Nyakó a Fidesz-sajtó bojkottját a szegedi események után, Kovács László egykori pártelnök már aznap interjút adott az Echo TV-nek, Burány Sándor pedig bár az Echo TV-nek nem nyilatkozott egy sajtótájékoztatón, de amikor a Hír TV riportere tette fel ugyanazt a kérdést, már válaszolt rá.

Murányi Marcell 2006 és 2015 között a Blikk, majd a Népszabadság főszerkesztője volt. Azután mondott le, hogy cserben hagyott egy elgázolt biciklist, aki ezután életét vesztette. Murányit a bíróság két év felfüggesztett börtönbüntetésre és járművezetéstől való eltiltásra ítélte tavaly májusban.

Arról, hogy Murányi pontosan miért távozik most az MSZP-től, illetve mik a további tervei, egyelőre nincs információ.

Rovatok