Index Vakbarát Hírportál

Tarjányi nem érez felelősséget Botka lemondása miatt

2017. október 2., hétfő 10:08

A Magyar Progresszív Mozgalom vezetője, Tarjányi Péter a Hvg.hu-nak azt mondta: nem érez felelősséget amiatt, hogy Botka László lemondott. Tarjányi Péter író, biztonságpolitikai szakértő és a Zoom nevű portál tulajdonosa, de az utóbbi időben azért szerepelt a sajtóban, mert azt állította: ő hajtotta fel az MSZP-nek Lattmann Tamás nemzetközi jogászt mint a párt miniszterelnök-jelöltjét, aki pár napja szintén aktivizálta magát, és nekiment Botkának. Tarjányiék azt állítják: előbb volt az MSZP jelöltje Lattmann, mint Botka, ezt viszont az MSZP vezetése tagadja. 

Tarjányi fontos szerepet játszott ebben a játszmában, hiszen Lattmann Tamással és Bodnár Zoltánnal közösen mozgalmat alapítottak, és nyíltan háttérbe akarták szorítani Botkát. Sem Lattmann, sem Bodnár, sem Tarjányi nem tagja az MSZP-nek, ugyanakkor a biztonságpolitikai szakértő tanácsokat ad annak a Molnár Zsoltnak, akit korábban Botka leárulózott, azt állítva, hogy a Fidesz ügynöke. 

Bár Botka László lemondásakor nem nevezte meg, kikre gondol, amikor az ellenzék soraiban lévő fideszes ügynökökről beszél, de egyértelmű, hogy Tarjányi Péterre és a szocialista Molnár Zsoltra célzott. Molnár korábban visszautasította ezeket a vádakat, ahogyan egyébként Tarjányi is. 

Azt most Tarjányi a Hvg.hu-nak elismerte, hogy nyomást gyakoroltak Botkára.

„Egy tükröt mutattunk nemcsak neki, hanem a többi ellenzéki pártnak is” – mondta. Szerinte nem volt céljuk Botka távozása, sokkal inkább egy új, közös ellenzéki jelölt. Állítja, most új helyzet van, ezért újra egyeztetésre hívják a baloldal jelöltjeit. Szerinte van még idő arra, hogy 2018 áprilisáig megtalálják és felépítsék az új jelöltet, akivel nyerni lehet.

Botka lemondása után Ujhelyi István is lemondott alelnöki posztjáról. 

Botka azt állítja, a politikai maffia behálózta az ellenzéket és az MSZP-t is. Molnár Gyula pártelnök ezzel kapcsolatban azt mondta: ezt nem akarja kommentálni, a tartalmáról pedig Botkát kell megkérdezni. Egyébként nem ért vele egyet, és sajnálja, hogy Botka ezt mondta. 

Rovatok