Index Vakbarát Hírportál

A Jobbikkal nem akar vitatkozni a Fidesz

2017. október 9., hétfő 18:53

Az Indexen is írtunk arról, hogy több kisebb vita lehet az MSZP és a Fidesz között, a Fidesznek kedvező bevándorlás témájában. A hír azután jött, hogy az MSZP válságba került, miután elhagyta minsizterelnök-jelöltje, Botka László. Van, akik szerint a Fidesz ezzel akarja megmenteni a szocialistákat az összeomlástól - és így attól, hogy a szavazóik a Jobbikhoz vándoroljanak. Már volt egy vita az ATV-ben, a Fidesznek kedvező bevándorlás volt a téma és a Botka László által fideszes árulónak titulált Molnár Zsolt vett rajta részt Németh Szilárd mellett.

Érthető módon a Jobbikban is felmerült, hogy vitáznának a kormánypártokkal,

ha már az MSZP megteheti. Gulyás Gergely az MTI-nek küldött közleményben válaszolt a jobbikos Volner Jánosnak, aki vitára hívta a Fidesz frakcióvezetőjét, amiből az derül ki, hogy a Jobbik-Fidesz vitát a kormánypárti képviselő

nem tartja aktuálisnak.

"Tekintettel arra, hogy alig egy hónappal ezelőtt volt lehetőségünk álláspontjaink ütköztetésére" - írta Gulyás, aki hozzátette, hogy a vitára készülés helyett a Jobbik foglalkozhat azzal, hogy "a hatóságokkal szembeni törvényes kötelezettségeinek" határidőre tegyen eleget, utalva arra, hogy a párt nem adta át azonnal a gazdálkodásáról szóló papírokat az Állami Számvevőszéknek, ami miatt az ügyészség eljárást indított a párttal szemben.

Volner János múlt csütörtöki levelében egyebek mellett azt írta Gulyás Gergelynek: biztos abban, hogy ha az MSZP frakcióvezetőjével nyitott az érdemi vitára, akkor "még inkább nyitott lesz a kihívó erő, a Jobbik - amely lényegesen nagyobb társadalmi támogatottsággal rendelkezik az MSZP-nél - frakcióvezetőjével is vitázni".

Rovatok