Index Vakbarát Hírportál

Tarlós tényleg kirúgta Földi Lászlót

2017. november 6., hétfő 13:30

Reggel írtuk meg, hogy Bár Földi Lászlótól azt kérte Tarlós István főpolgármester, hogy a múltkori, nagy indulatokat kiváltó nyilatkozata után ne beszéljen többet nyilvánosan a menekülttémáról, a biztonságpolitikai szakember mégis interjút adott hétfői Magyar Időknek.

A lapnak azt állította, valójában nem mondta azt, hogy a menekültek segítő civilek bírósági eljárás nélkül, szabadon likvidálhatóak, csak az Echo TV vágta meg ilyen szerencsétlenül a 20 perces beszélgetést. Földi közölte azt is, tisztában van vele, hogy ezzel a nyilatkozatával befejeződik a karrierje a Fővárosi Önkormányzatnál - ahol az év eleje óta bruttó 700 ezer forintért és 200 ezres cafeteriáért főtanácsadóként és közigazgatási és biztonsági szakreferensként dolgozott.

Az interjú után sajtóközleményt adott ki Tarlós István főpolgármester, amiben leszögezi, hogy ugyan Földi Lászlót kiváló szakembernek tartja, és a migráns problémát is súlyos kérdésnek tekinti, de Földi kapott egy utasítást arról, milyen kérdésekben nem nyilatkozhat addig, amíg a városházán dolgozik, és ezt nemcsak elfogadta, hanem ő maga is felajánlotta.

Ezt a jogszerű utasítást Földi László 2017. november 6-án súlyosan megszegte a „Magyar Idők”-nek adott hosszú interjújával. A történtek után nem maradt választási lehetőségem. Földi Lászlóval megegyeztem, hogy 2017. november 30-ával munkaviszonya a Városházán megszűnik.

Rovatok