Index Vakbarát Hírportál

Navracsics szerint a kormány egy-két újságcikkre építette fel a Soros-kampányt

2017. november 12., vasárnap 13:07

Navracsics Tibor fideszes uniós biztos már szeptemberben elmondta, hogy az egész Soros-kampányt a választási kampány retorikai elemének tartja: "az Európai Bizottságban nincsen ilyen, nem beszélünk ilyenről és az európai bizottság munkatervében sem szerepel ilyen feladat" - mondta. És most egy kecskeméti fórumon újra megerősítette, sőt azt is hozzátette, hogy mire alapozza a kormány a kampányát.

Újságcikkeket nem szokott az Európai Bizottság munkaterv részévé tenni. Én értem, hogy a magyar kormány arra az egy vagy két újságcikkre alapozza, amit Soros György írt a migrációs válság kezelésére 2015 őszén

– mondta Navracsics az N1TV videójának tanúsága szerint. Majd hozzátette, hogy "az Európai Bizottság a saját munkarendje szerint halad. Az Európai Bizottságnak azok a lépései, amelyek a migrációs kérdéssel kapcsolatban születtek, ezek nagyjából már 2014-ben megfogalmazódtak".

Navracsics ezzel a kijelentésével már szeptemberben kihúzta a gyufát a kormánynál: Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök-helyettes például gyakorlatilag lehazaárulózta az uniós biztost. Erre reagált is akkor Navracsics, aki szerint nem fair Semjén Zsolt bírálata, aki hazaárulással vádolta meg, és hozzátette, "különösen nem örülök neki, hogy ha ezt olyan emberek mondják, akik a megelőző 10-15 évben nem győztek ájuldozni az én úgynevezett zsenialitásomtól, és lapogattak, hogy mekkora barátok vagyunk".

Semjén kijelentésére most is reagált, kicsit rövidebben:

Én nem örülök annak, ha hazaárulónak neveznek, szerintem Semjén Zsolt is tudja, hogy nem vagyok az.

Ezen a kecskeméti fórumon arról is beszélt a fideszes uniós biztos, hogy milyen sajnálatos, hogy "sokszor Magyarországon úgy beszélünk Európáról, mintha külpolitika lenne, mintha mi magyarok nem Európa részei lennénk, és egy külső hatalommal folytatunk veszekedést. Márpedig Magyarország Európa alapvető része". A beszámolók szerint arról nem elmélkedett, hogy ennek köze van-e az évek óta tartó EU-ellenes kormányzati kampánynak, a konkrétan Állítsuk meg Brüsszelt! - mantrának.

Rovatok