Index Vakbarát Hírportál

Emberöléssel vádolják a nőt, aki 17 évig titkolta, hogy megölte a férjét

2017. november 29., szerda 10:57

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség az ellen a nő ellen, aki 2000-ben megölte a férjét, amit tizenhét éven át sikeresen leplezett, de az elévülési idő előtt egy hónappal feladta magát a rendőrségen.

A szegvári nő és férjének a házassága annyira megromlott, hogy a vád szerint - ami a nő beismerő vallomására alapulhatott - a nő más férfiakkal létesített kapcsolatot, és a a helyzetet az sem javította, hogy a férj börtönbe került. A későbbi áldozat 2000. szeptemberi szabadulása után féltékenységből, és mert pénzre volt szüksége, olykor bántalmazta a nőt. „A vádlott emiatt elhatározta, hogy elválik a sértettől, majd ezt követően keresetet is nyújtott be a bíróságon. Vádlott 2000. november 17. napján az esti órákban Szentes külterületén bérmunkában szántást végzett, amikor is éjfélt röviddel megelőzően a szántóföldön megjelent a vádlottal közösen használt gépkocsival a sértett”.

A megérkezést követően a férfi megint rákezdett, féltékenységi jelenetet csinált, majd dulakodni kezdtek. A nő azonban a „traktorülés alatt levő pajszervasat magához vette és feje fölé emelve, nagy erővel megütötte a sértettet, aki a fejet ért ütés következtében összeesett és vérezni kezdett. A vádlott megnézte a sértett pulzusát és légzését, majd megállapította, hogy a sértett életjeleket már nem ad. Ezt követően több alkalommal a földön fekvő sértettet a pajszervassal ismételten megütötte".

A nő ezután eltüntette a holttestet, ami azóta sem került elő. A korábbi cikkünkben írtuk, hogy a nő által körülírt táj annyira megváltozott az elmúlt 17 évben, hogy nem sikerült a sír nyomára bukkanni.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Rovatok