Index Vakbarát Hírportál

Börtönbüntetés lett a vége a kutasi romanapnak

2017. november 30., csütörtök 18:25

Elítélte a Nagyatádi Járásbíróság csütörtökön azokat, akik rendőrökre támadtak szeptemberben a Somogy megyei Kutas településen - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Az eset szeptember 2-án a kutasi romanapon történt, ahol verekedés tört ki a helyiek és a rendőrök között. Az erősítést a polgármester hívta ki a Somogy megyei faluba, miután arról értesült, hogy a mulatság két résztvevője, egy ittas testvérpár a földre tepert és ütlegelt két körzeti megbízottat, akik egy utcán vizelő férfit akartak megbírságolni.

Vadócz Attila azt mondta: a bíróság az öt embert szerepüktől függően hivatalos személy elleni erőszakban, testi sértésben és zaklatásban találta bűnösnek, amelyért 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetést, 2 év, 1 év 10 hónap és 1 év 7 hónap felfüggesztett szabadságvesztést, továbbá 120 óra közérdekű munkát szabott ki.

Az ítélet csak az egyik, felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott vádlott esetében vált jogerőssé, az ügy a többieket érintő fellebbezések miatt a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Rovatok