Index Vakbarát Hírportál

A kormány megtette feljelentését a nemzeti konzultáció ügyében

2017. december 11., hétfő 15:13

A kormány feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt, áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ MTI-hez eljuttatott közleményében.

A KTT már november 25-én kiadta a közleményét, amiben azt állították, hogy Hadházy Ákos és képviselőtársa hazudott a nemzeti konzultációval kapcsolatban, de leginkább a részvételi adatokról. Akkor azt írták, november 27-én már be is perlik a képviselőt. Ehhez képest most december 11-én adták végül ki a közleményt, amiben azt írják, megtették a feljelentést ismeretlen tettes ellen.

"A kormány részvételi adatokkal kapcsolatos tájékoztatását igazolja, hogy a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke december 7-én hitelesítette a ténytanúsító jegyzőkönyvet. A dokumentum szerint december 6-ig összesen 2.171.500 darab konzultációs válaszküldemény érkezett (ez a szám értelemszerűen nem tartalmazza az internetes kitöltések számát, amely 178 491). Hadházy Ákos és pártjának akciója egy előre kitervelt kísérlet volt arra, hogy a magyarok ne mondhassák el a véleményüket a betelepítési tervekről. Ez nem véletlen, tudva, hogy az LMP támogatta ezeket az uniós intézményekben" - áll a közleményben.

Mint arról beszámoltunk, Hadházy Ákos és Szél Bernadett egy hónap próbálkozás után bemehetett arra a három helyre, ahol a Soros-terves konzultáció íveit gyűjtik. Az itteni tapasztalatai alapján Hadházy azt nyilatkozta, 99 százalékos bizonyossággal kijelenthető, hogy sokkal kevesebb konzultáció érkezett vissza, mint amiről a kormányzati sikerpropaganda beszámol.

Kikerült egy hangfelvétel is a látogatásról, amelyen Hadházy az egyik ügyintézővel beszélget. Ebből az derül ki, hogy november 13-ig nagyjából 400 ezer ív érkezett be. Igaz, erről nem tudott a látogatása során ennél jobban meggyőződni a képviselő. Lefotózták viszont őt és Szél Bernadettet egy nagy rakás doboz előtt, amelyekben a kormánypárti sajtó szerint a beérkezett konzultációs íveket gyűjtik, amelyek előtt Hadházy mégis azt nyilatkozta, kamu a konzultáció. A képviselő szerint viszont a kérdéses dobozok üresek voltak.

A kormány szerint viszont továbbra is ez "minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációja". Novemberben úgy fogalmaztak: "Az LMP-s képviselő Ron Werber utasításainak megfelelően annak ellenére állít hazugságokat, hogy a közreműködő szervek munkatársaitól minden tájékoztatást megkapott, és a kérdőíveket is megtekinthette".

Rovatok