Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták, ki lehet a felelős a szerepi mérgezésért

2017. december 21., csütörtök 11:03

Hajdú-Bihar megyei nyomozók őrizetbe vettek egy 47 éves férfit, aki a gyanú szerint előállította azt a mérgező italt, ami miatt Szerep községből kedden 21 embert kellett kórházba szállítani. A rendőrség közleménye szerint a debreceni lakos valószínűleg metil-alkohol és más egyéb adalékanyagok, aromák hozzáadásával pancsolt szeszes italokat egy nagycserei tanyán, azokat eladta ismerőseinek, akik a mérgező italt továbbértékesítették.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi toxikológus szakértő bevonásával – folytatja a nyomozást; és indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A NAV pénzügyőrei szerdán már megtalálták azokat a rövidital-palackokat, melyekbe a feltétezhetően metil-alkoholt tartalmazó italokat szétporciózta és árulta a gyanúsított. A mérgező italok kupakjait házilag újrafújta, és az eredetiség illúzióját a "Duty Free Shop" feliratú papírcímkékkel erősítette.

Az MTI csütörtök déli tájékoztatása szerint a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinikáján kezelt öt felnőtt közül kettő állapota még mindig súlyos, válságos. Három beteg tünetmentes, őket még megfigyelés alatt tartanák, de saját felelősségükre haza akarnak menni. A gyermekklinikáról hat ápolt közül hármat szerdán este hazaengedtek, három gyereknél még mindig folynak a kontrollvizsgálatok. A Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban kezelt betegek szerdán valamennyien hazamehettek.

Rovatok