Index Vakbarát Hírportál

Az kap cserelakást a Hős utcában, akinek nincs tartozása

2017. december 29., péntek 07:03

"Várhatóan januárban állapodik meg a kormánnyal a kőbányai önkormányzat annak a 2,1 milliárd forintos támogatásnak a feltételeiről, amelyet a kabinet a Hős utcai gettó felszámolására ítélt meg – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kovács Róbert X. kerületi fideszes polgármester. Ennek megfelelően egyelőre nem tudni, pontosan hogyan rendezik majd a Hős utca 15. A és B épületekben élő több száz lakó helyzetét, de az szinte biztos, hogy a két leromlott állagú házat kiürítik és elbontják" - írja a Magyar Nemzet Online.

Ez az az utca, aminek a környékén nagyon sok a bűncselekmény és tele van droghasználóval. A gettóban hiába zajlottak hullámszerűen fokozott rendőri akciók, ennek ellenére a helyzet lényegében változatlan. A helyszínen többször is riportozó MNO úgy tudja, a Hős utcai két épületben komoly probléma a több mint kétszázmillió forintnyi közösköltség- és közüzemi tartozás is.

A Nemzetnek nyilatkozó polgármester elmondta, hogy a 300 lakásnak már csak fele van önkormányzati tulajdonban, másik fele magántulajdon. Az önkormányzat készül már egy ideje a szanálásra, ezért jó ideje azon van, hogy az önkormányzati lakásokat kiürítsék. Így mostanra 20-30 önkormányzati lakásban laknak, az itt élőknek az elhelyezéséről gondoskodnia kell az önkormányzatnak. Itt hozzátette, hogy cserelakás-ajánlatot csak olyanok kapnak majd, akik rendesen fizetik a lakbért és a közüzemi számlákat.

"A magánkézben lévő százötven lakás kapcsán Kovács Róbert azt mondta, hogy a tulajdonosokkal egyenként ülnek majd le tárgyalni, és mindenki egyedi ajánlatot kap előzetes értékbecslés után, valamint attól függően, hogy mekkora tartozás kapcsolódik a lakáshoz" - írja a lap.

Rovatok