Index Vakbarát Hírportál

Hiller nem akar "ellenzéki sagát"

2018. május 1., kedd 16:22

Hiller István, az MSZP választmányi elnöke a szintén MSZP-s Horváth Csaba által felvetett előválasztás ötletére reagálva az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy nem szeretné, ha elhúzódnának az egyeztetések, ezért szerint háttértárgyalásokra és gyors megállapodásra van szükség, hogy aztán bele lehessen fogni a kampányba. "Nem szeretnék valamiféle ellenzéki sagát" - mondta Hiller.

„Azt szeretném, ha a háttérben tárgyalnának, aztán nagyon gyorsan bejelentenék, mire jutottak”- fogalmazott. Hiller azt mondta, április 8-án megmutatkozott, az emberek nem igazán díjazzák, ha arról beszélnek az ellenzéki politikusok, hogy tárgyalnak. Arra a kérdésre, hogy akkor egyetért-e az előválasztás ötletével, azt mondta, csak azt látja, mennyire rövid idő áll rendelkezésre például a 8. kerületben az időközi választásig. Horváth Csabának ezt még nem említette, de szerinte erre lesz még alkalom.

Azt is elmondta, hogy két héten belül dönt arról, hogy jelölteti-e újra magát választmányi elnöknek. Arról is beszélt, hogy azon gondolkodnak, hogy lehetne nyitottabbá tenni a pártot és az elnökválasztást, hogy többen érdeklődjenek az MSZP után. Hillernek az az ötlete, hogy szervezzenek konvenciót, ahol a jelöltek a nyilvánosság előtt ismertethetik a programjukat. Ez egy teszt számára, hogy az MSZP hajlandó-e megváltozni és csak akkor vállalja a folytatást, ha igen.

Hiller szerint nem biztos, hogy egy kongresszuson részt vevő pár száz embernek kellene csak szavaznia az MSZP elnökéről és ha ezen tudnak változtatni, az „sokkal közelebb hozza a hétköznapi polgárt a politikushoz”, márpedig szerinte ez a politika lényege.

(Borítókép: Hiller István az MSZP 218-as majálisán. Fotó: Németh Sz. Péter/Index)

Rovatok