Index Vakbarát Hírportál

Eltűnt villanyszerelők: lőport találtak a gyanúsított kezén

2018. szeptember 27., csütörtök 08:31 | aznap frissítve

Vallomást tett az eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán meggyilkolásával gyanúsított É. Imre – tudta meg a Bors a férfit védő dr. Bagó Ottó ügyvédtől.

A gyanúsítottat hazugságvizsgáló géppel vizsgálták, abból az derült ki, hogy a holttesttel kapcsolatban legerősebben égetésre és vízbe rejtésre reagált, de a férfi tagadja ezeket, szerinte Mácsik és a három évvel ezelőtt eltűnt Orlik Vilmos is életben van.

Azonban új fejlemény, hogy É. Imre kézfején letapogatás során használt mintahordozókon olyan jellegzetes elemösszetételű szemcséket találtak, me­lyek keletkezhettek tűzfegyverrel leadott lövés során. Az ügyvéd szerint a védencének nem volt fegyvere, lőni nem tud.

A Bors által megkérdezett fegyverszakértő szerint egy forgópisztolyból leadott lövés után nagyobb mennyiségű lőpor távozik, így a részecskék tovább kimutathatóak, mint a töltőfegyver esetében. "A nagyobb szemcsés lőpor beég a kézbe, így több nap elteltével is kimutatható. A szappan nélküli kézmosás nem, de a lúgos közeg kimoshatja. A nadrágzsebet is meg szokták vizsgálni, a zsebbe dugott kéz miatt ott ugyanis nagyon sokáig megmaradhat" – mondta a lapnak Matók Attila.

Mácsik Zoltán március utolsó napján egy találkozóra ment egykori munkaadójával, É. Imrével. mosonmagyaróvári villanyszerelőnek több millió forinttal tartozott volt főnöke, aki azt ígérte neki, hogy egy benzinkútnál odaadja a pénzt. A kút kamerája felvette, ahogy a két férfi autóba száll és elhajt. Azóta Mácsik Zoltánról semmi hír sincs. A gyanúsított április óta letartóztatásban van.

Rovatok