Index Vakbarát Hírportál

Volner János: Ne hajtsd tovább a hülyeségrollert, így is gyorsan száguld

2018. október 7., vasárnap 15:33 | aznap frissítve

Vasárnap tovább szította a Jobbikban pénteken kirobbant belviszályt Volner János, a párt alelnöke, aki Facebook-oldalán ment neki a jelenleg az elnökségi posztot betöltő Sneider Tamásnak.

Kedves Sneider Tamás, arra kérlek, ne hajtsd tovább a hülyeségrollert, már így is gyorsan száguld... Tegnap már ott tartottál, hogy "János levelével teljesen egyidőben tizennyolc tagtársunk e-mail fiókját törték fel", mintha talán én lettem volna a feltörő. 

– kezdte Volner, utalva ezzel a péntek reggel feltört jobbikos e-mail címekre, aztán megjegyezte, hogy ehhez képest egyébként ő hozzá sem tud férni a saját fiókjához, mert azt Szabó Gábor pártigazgató letiltotta.

Az alelnök ezt követően azt a feltételezést is elutasította, hogy fideszes érdekből akarná szétszakítani a pártot. Mint írta, még a saját választókerületének tagjait sem próbálta kiléptetni a pártból, de ezzel együtt tömegével keresték őt azok a Jobbik-tagok, akiknek elege van abból, amit Sneiderék csinálnak. Hozzátette azt is, ha a Fidesz érdekeinek engedett volna, akkor 

egyszerűen csak elfogadta volna az elnökség felkérését, és ma ő lenne a Jobbik elnöke.

Volner korábban az Indexnek azt nyilatkozta, kezdeményezte az elnökség feloszlatását, és elkezdi szervezni a rendkívüli tisztújító kongresszust, ezt pedig újfent megerősítette, mert állítása szerint nem akar mást, csak visszatérni a nemzeti politizáláshoz.

Nagyon rossz úton jártok Tamás és sajnos nem csak fideszes rágalom, hogy Soros György emberei segítenek benneteket a baloldalhoz való közeledésben és a nemzetközi kapcsolatteremtésben egyaránt.

– írta Volner, hozzátéve, hogy ezt szívesen bizonyítja is, hogy meggyőződhessenek arról, ki is hazudik valójában, és "ki vezeti félre azokat a tisztességes embereket, akik még a Jobbikban maradtak".

A párt eközben sajtóközleményt adott ki, amelyben

Ez utóbbi ügyben a országos elnökség a helyi elnöki tisztségéből is visszahívta Szabó Balázst, és feloszlatta a gyengén működő szekszárdi szervezetet is, amelynek egy más vezetővel való újra alakítása hamarosan megtörténik.

Két nap telt el azóta, hogy Volner János nekiment a Jobbik vezetésének, amire válaszul nemcsak kizárták a párt frakciójából, de arra is felszólították, hogy adja vissza a mandátumát. Volner erre azóta sem volt hajlandó, ahogy a vele együtt a frakciót elhagyó Fülöp Erik és Apáti István sem, így vasárnap Sneider Tamás ismét emlékeztette őket arra, hogy esküt tettek, amit most teljesíteniük kéne.

Rovatok