Index Vakbarát Hírportál

Szomorú nóta miatt vitakozott az utcazenész férfi, aki gázspray-t fújt a metróba

2018. november 27., kedd 09:53

Mint mi is megírtuk, egy férfi gázspray-t fújt a 2-es metró Keleti pályaudvari megállójában a metrószerelvénybe egy másik férfi után, akivel összevitatkozott. A metró órákig nem járt, a fuldokló utasok az alagutban sétálva hagyták el a megállót. A férfit vasárnap hajnalban fogták el a rendőrök.

A Blikk úgy tudja, hogy az elfogott V. N. Róbert utcazenészként dolgozott éveken keresztül a Keleti pályaudvaron, jól ismerik őt az ott dolgozók. Egyikük azt mondta a lapnak, hogy a 26 éves hegedűs a zenéje miatt szólalkozott össze a közönségével.

Elkezdett egy nagyon szomorú, már- már temetési hangulatot idéző nótát húzni. Szokatlan volt, mert inkább ismertebb filmzenéket lehetett tőle hallani. Ez nem tetszett egy asszonynak, aki oda is lépett hozzá, majd vagy félórán át üvöltöztek egymással. Kicsivel később még két férfi csatlakozott a nőhöz. Egyikük aztán megindult a metró felé, a zenész pedig követte, úgy folytatták a vitát.

A folytatás már ismert, az utas még elérte a szerelvényt, Róbert előtt azonban zárultak az ajtók, de még előtte gázspray-vel befújt a szerelvénybe.

V. N. Róbert a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki, szabadlábon védekezhet.

Rovatok