Index Vakbarát Hírportál

Államtitkár: Egy innovációt sem tud mondani a Soros-egyetemről!

2018. december 3., hétfő 11:46

A magyar innováció végét látja a DK a CEU kivonulása után. Rétvári Bence államtitkár ezt visszautasította, szerinte semmilyen innovációt nem lehet találni az egyetemen.

A parlamentben is téma volt a CEU távozása Budapestről, napirend előtt ugyanis a DK-s Oláh Lajos a kormány vádolta az egyetem "elüldözése" miatt.

December elsején ugyanis lejárt a CEU által szabott határidő elsején, és mivel a kormány nem írta alá New York állammal a szükséges szerződést, a CEU várhatóan Bécsbe költözik. (FRISSÍTÉS: Az egyetem hétfőn kora délután már bejelentette tényként a Bécsbe költözést, és ezzel kapcsolatban kora délutánra hirdetett nemzetközi sajtótájékoztatót.)

A DK képviselője a következő állításokat tette a fideszes képviselők felé fordulva:

Rétvári sorosozott

A felszólalásra Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára értetlenkedve és felháborodva válaszolt. A reakciójában feltűnően végig nem ejtette ki a CEU nevét, hanem Soros-egyetemnek nevezte azt. Rétvári a következőket mondta:

Oláh Lajos, illetve a mellette ülő képviselőtársa, a DK-s Gréczy Zsolt a parlamenti szabályok értelmében erre nem reagálhatott, a folyamatos közbekiabálások miatt a levezető elnök figyelmeztetésben részesítette őket.

Rovatok