Index Vakbarát Hírportál

Zárolták a csengeri örökösnő vagyonát

2018. december 5., szerda 12:54

Zárolták Sz. Gáborné minden vagyonát, nyilatkozta a csengeri örökösnőként elhíresült nő ügyvédje a Zoom.hu-nak. Helmeczy László szerint fellebbeztek a bűnügyi zárlat ellen, mivel a vagyonelemek egy részét még januárban foglalták le, amikor még élt a nő férje, tehát az értékek fele visszajár a férfi örököseinek.

Helmeczy azt mondta a lapnak, hogy a rendőrség a hétvégén házkutatást tartott Sz. Gáborné mindhárom gyermekének otthonában, ahonnan iratokat vittek el – mindezt tíz hónappal azután, hogy a nyomozás megindult az ügyben.

A nőnél már elvégezték az igazságügyi elmeorvosi vizsgálatot is, ennek azonban egyelőre még nincs eredménye. Mint ahogy nem történt meg Kósa Lajos kihallgatása sem, amit ők kezdeményeztek.

Mint megírtuk, Sz. Gáborné kitart amellett, hogy létezik az ezermilliárdos vagyon, aminek közjegyző előtt hitelesített sorsát Kósa Lajos volt miniszter kezébe adták. A nő többoldalas vallomást tett, amiben azt írta, azért kért kölcsön összességében 50 embertől, hogy a hagyatéki eljárás költségeit ebből finanszírozhassa, de mindent vissza akart fizetni.

Rovatok