Index Vakbarát Hírportál

Rendőrség: Nem kap kitüntetést a szökött fogollyal verekedő civil

2019. február 18., hétfő 14:21 | aznap frissítve

A pénteki fogolyszökés után az országos rendőrfőkapitány hétfő délelőtt 12 rendőrt tüntetett ki. A rendőrség által kiadott  videón ugyanakkor jól látható, hogy a rab feltartóztatásában komoly szerepe volt egy civil autósnak.

Amikor a kezében pisztollyal menekülő fogvatartott át akart szállni a férfi Mercedesébe, a sofőr közelharcba bocsátkozott vele, legyűrte őt, így a rab kénytelen volt futva tovább menekülni. A rendőrök ezután tudták megállítani több lövéssel.

A rendőrségtől ezért emailen azt kérdeztük, kap-e valamilyen elismerést a vakmerő autós, akinek mégiscsak komoly szerepe volt a rab megállításában. Nagyon szűkszavú, de elég egyértelmű választ kaptunk. 

A 32 éves, Zoltán nevű férfi a hétvégén több újságnak nyilatkozott. Azt mondta: a hátsó ülésen a lánytestvére ült, amikor a fegyverrel hadonászó rab feléjük szaladt, és be akart ülni a hátsó ülésre. Zoltán azonban kiszállt a kocsiból és dulakodni kezdett a férfival.

Videón, ahogy a szökött fegyveres rabot üldözik, majd lebirkózzák

Ráugrott, a vállát és a fegyvert tartó kezét szorította le, közben azt ordította a zsaruknak, hogy "lőjétek már le!". Átfordította magán, és ellökte, mire a rab elszaladt. A férfi a  Hvg.hu-nak azt mondta: 

Teljesen őrült tekintete volt, sosem fogom elfelejteni.

Mint megírtuk: kitüntetést kapott a Fővárosi Törvényszék fegyveres őre is, akinek a fejéhez pisztolyt szegezve sétált ki  a bíróságról a bűnöző.  Az őr esetében azt ismerték el, hogy higgadtan viselkedett, majd nagyon hasznos információkat adott az elfogáshoz, például megjegyezte annak az autónak a rendszámát, amelybe a szökevény beszállt. 

A rendőrség szűkszavú válaszából arra következtethetünk, hogy egy kitüntetéssel senkit nem akarnak arra biztatni, hogy szembeszálljon egy kezében fegyvert tartó emberrel.

Rovatok