Index Vakbarát Hírportál

Novozánszki Fanni holtteste nincs meg, a gyanúsított előzetesben marad

2019. március 26., kedd 17:18 | aznap frissítve

Több mint egy év után sem jöhet ki az előzetes letartóztatásból a Novozánszki Fanni meggyilkolásával gyanúsított B. László. A férfi letartóztatását két hónappal meghosszabbította a bíróság, írja a Bors.

Bálint Roland, a gyanúsított ügyvédje a lapnak azt mondta: védencének május 27-ig előzetesben kell maradnia. Az erről döntő  három órás tárgyaláson B. László nem volt jelen, csak videón hallgatták meg. A bíróság szerint B. László megszökhet vagy elrejtőzhet, így indokolt, ha továbbra is előzetesben marad. 

Novozánszki Fanni, ismertebb nevén VV Fanni 2017 novemberében tűnt el. Holtteste azóta sem került elő, pedig már keresték a Dunában és a veszprémi erdőben is.   

Az eset után B. Lászlót tartóztatták le, aki ismerte Novozánszki Fannit. Kamerafelvételek arról tanúskodnak, hogy 2017 november 20-án az öntudatlan állapotban lévő fiatal nőt ő cipelte ki a  luxuslakóparki lakásából a mélygarázsba, majd egy autóba tette. A férfi ezt elismeri, viszont azt állítja, hogy a nő meggyilkolásához semmi köze. 

B. László egy Dunaújváros melletti vízisport-egyesület, a Közép-Duna Menti Vízisport Egyesület szövetségi elnöke volt, illetve 2010-ben indult Dunaújvárosban az MSZP támogatásával az önkormányzati választáson, de végül nem nyert.

A gyanú szerint a férfi valamilyen módon magatehetetlenné tette, majd megölte a nőt, a holttestét egy bérelt autóval ismeretlen helyre szállította. Gyanús körülmény, hogy B. László a nő eltűnésének éjszakáján folyamatosan hívta ügyvédjét, majd pedig arra keresett rá az interneten, hogy melyik országból nincs kiadatás Magyarországra, és Belizében le is foglalt egy szobát egy főre. A Blikk korábban azt írta: B. László az összes kritikus kérdésénél megbukott a hazugságvizsgálaton.  

Rovatok