Index Vakbarát Hírportál

Dobrev: Orbánnak minimális befolyása sincs Európában

2019. április 9., kedd 23:10

"Itt az ideje, hogy arra költsük a pénzt, ami a legfontosabb, az emberekre" - mondta Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció listavezetője kedden Debrecenben pártja Európa, maradunk! címmel indított kampányában az MTI szerint.

"Ezeréves álomnak" nevezte az Európához tartozást, amit szerinte most "saját kormányunk vezetője húz vissza". Szerinte Európa nincs válságban, de tovább kell fejleszteni, hogy mindenki érezze, Európához tartozik.

Az erős, szociális Európa megteremtésnek lépései közül az európai családi pótlék bevezetését, az európai minimálbér-programot, az európai minimálnyugdíj-biztosítását, illetve a minden európai polgárnak járó európai egészségügyi minimumot emelte ki a politikus.

Azt mondta, Orbán Viktornak "minimális befolyása nincs Európában", ezért kell "sok olyan EP-képviselőt választani, aki képes megvédeni saját polgárait is". "Orbán Viktor retteg az erős Európától, hatalma addig tart, amíg saját kezében tudja tartani." Dobrev Klára álma az európai egyesült államok, amelyben "minden nemzet az, ami", de vannak dolgok, amit együtt tudnak megoldani.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, európai parlamenti képviselője a fórumon a brexittel kapcsolatban azt mondta, "Európa útja az egység felé vezet és nem a kilépés irányába". A politikus szerint nincsenek bevándorláspárti és bevándorlásellenes pártok, csak Európa-ellenes és Európa-párti erők, amelyek Európa építői. Utóbbiak győzelme érdekében "ott kell lenni a fülkékben a szavazáson" - mondta az ellenzéki politikus.

Az EP-választás tétjéről itt írtunk részletesen.

Rovatok